Belgien – Boende

Minihotell med jätterum och nordisk design, Bryssel, Belgien

En synnerligen diskret skylt utanför ett lika diskret hotell.

Att hitta trevliga hotell i storstäder är en utmaning, urvalet är enormt och därför är det svårt att på egen hand vaska fram något. Därför blev jag väldigt glad när jag kom till Tenbosch House (www.tenboschhouse.com) i stadsdelen Ixelles alldeles intill Avenue Louise i Bryssel. Det är ett perfekt läge i ett område med massor av restauranger, gallerier och affärer. Dessutom finns här mängder av läckra townhouses för den som  är intresserad av arkitektur. Kort sagt är det ett väldigt trivsamt område. In till centrum tar man sig enkelt med buss eller spårvagn och vill man hellre ta en promenad är det inte mer än 40 minuter till Grand Place. En taxi samma väg kostar inte mer än 8 €.

Ett av de enklaste rummen.

Tenbosch House har sju läckra rum och redan de ”enklaste” businessrummen  är väldigt rymliga med monumentala badrum. Störst är en svit på översta våningen med egen terass samt ett rum som ligger i samma rum som poolen ute på gården. Jag kan tänka mig att båda dessa är helt fantastiska under den årstid då solen skiner och grönskan spirar på den stora innergården.

Hotellet, som öppnades i april 2010, är byggt i två art noveau-hus som ligger intill varandra på Rue Washington 133. Som svensk känner man sig extra mycket hemma eftersom hela huset är inrett i skandinavisk design med klassiska 50- och 60-talsmöbler, porslin och glas från Ittala (www.iittala.com), etc. Det är ingen slump att det är så, en av delägarna är gift med en svenska och hon har ansvarat för inköpet av inredningen.

Att bo på Tenbosch House känns precis som att ha sitt eget hus mitt i Bryssel. Man kommer och går som man vill med kod till ytterdörren och de gemensamma utrymmena känns som privata vardags- och matrum (nåja, lite större kanske, men man kan väl få drömma en smula…). Behöver man hjälp tycks Nadia som jobbar på hotellet alltid finnas till hands.

Det är ingen trängsel i poolen när hela hotellet har sju rum.

All teknik man kan önska sig finns på plats – snabbt trådlöst internet, rejäla platteveskärmar och docka där man kan ladda sin iPhone/iPod (www.apple.se) och lyssna på sin egen musik. Dessutom handdukar tjocka som björnfällar och badrockar i högsta kvalitet. Behöver man motionera efter den härliga maten i Bryssel kan man göra det i poolen som har en jetstråle som man kan simma emot.

Rummen kostar mellan 240 och 290 € per dygn för två personer inklusive en riktigt härlig frukost och man håller dessutom inte på med några larviga tillägg för internet, vilket många högklassiga hotell fortfarande håller på med.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *