Svalbard – Boende

Hotell för trappers, Longyearbyen

Longyearbyen är inte direkt någon metropol, det hindrar inte att det finns ett trevligt hotell här – Basecamp Trappers Hotel (www.basecampexplorer.com).

Rummen försöker imitera fångstkojor och lyckas ganska bra med det.

Hotellet är byggt så att man får känslan av att man faktiskt bor i en jaktkoja (jo, en väldigt stor jaktkoja) på Svalbard. Illusionen har skapats med inredning av drivved, sälskinn, etc. och det blir faktiskt inte fånigt.

Trappers Hotel ligger mitt i Longyearbyen och det med andra ord nära till restauranger och sevärdheter (det lilla men intressanta museet (www.svalbardmuseum.no) kan rekommenderas). Hotellet är en B&B, men det finns en pub i samma hus som är inredd i samma anda som hotellet och som också har bra mat.

För de flesta blir det bara någon enstaka natt i stan eftersom det är för naturen som de flesta åker till Svalbard. Hundspannsturer, snöskoterutflykter och båtturer är det som lockar. En och annan ger sig också ut på egen hand, men då krävs det särskilt tillstånd och att man är beväpnad för att inte bli isbjörnsmat. Tillstånd söker man hos Sysselmannen (www.sysselmannen.no).

Ska du handla i någon av affärerna får du lämna ifrån dig isbjörnsbössan.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *