Kroatien

Kroatien

Palatset ligger mycket vackert i havsviken.

Palatset ligger mycket vackert i havsviken.

Split är en fantastisk stad på många sätt, men det gamla romerska palatset är höjdpunkten i den vackra havsviken. Den romerska kejsare som palatset är döpt efter lät bygga det under 200-talet och det är en av de mest välbevarade romerska byggnader som går att finna i världen. Stora delar av den understa våningen har bevarats eftersom man använt den genom århundradena samt också byggt nya hus ovanpå det.

Gillar du fantastiskt byggnadshantverk ska du klicka på den här bilden så att den blir större och studera det valvmurade taket som är över 2000 år gammalt!

Gillar du fantastiskt byggnadshantverk ska du klicka på den här bilden så att den blir större och studera det valvmurade taket som är nära 2000 år gammalt!

Det känns en smula ovant att vandra omkring i ett nära 2000 år gammalt palats där de ursprungliga taken fortfarande är på plats. Efter att ha knallat runt i de svala romerska källarrummen kan man gå rakt ut på den eleganta strandpromenaden Riva där det är tätt mellan kaféer och glassbarer som är fullt i klass med sina italienska kusiner, ingen dålig kombination!

Om du vill läsa mer om Split kan du klicka här!

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *