Irland – Boende

Herrgård med jätterum och eget flugfiske, Bansha, Tipperary

Här känns det som om man bor på sin egen herrgård.

Lismaque House (www.lismacue.com) är vad irländarna kallar ett Country House, i Sverige skulle det nog hamna i kategorin stor herrgård. Relativt sett är rummen (det finns bara fem) ännu större. När jag bodde här första gången var sovrummet större än hela den tvårumslägenhet jag bebodde i Stockholm! På nedervåningen finns ett vardagsrum, bibliotek och en stor matsal som man kan använda som man vill. I en liten bok skriver man upp vad man tar i baren. Kort sagt känns det som att bo på sin egen herrgård.

Sovrum i jätteformat.

Värdpar är Kate och Jim Nicholson, Kates familj har bott här sedan 1704 så hon vet det mesta om området och hon har dessutom lärt sig laga mat i Frankrike.

Lismaque ligger otroligt bra till för många av Irlands mest spännande slott och kustområden. Den som gillar den primitiva jordbruksformen golf kan också få sitt lystmäte. Den fiskeintresserade kan fiska forell i älven som rinner genom markerna och det finns också flera andra fantastiska älvar för flugfiske i närheten. The Suir är kanske den mest kända av dessa. Klicka här för att läsa mer om The Suir.

Brown Trout.

Tidigare ordnades enorma rävjakter på Lismaque, men jag vet uppriktigt sagt inte om man fortfarande håller på med det. En av gångerna jag var där var det stora samtalsämnet en amerikan som hade dykt upp på rävjakten med fel färg på kavajen – att kalla den irländska landbygden för framåtskridandets hemvist är att ta i… Gillar man historia och spännande berättelser är det dock ett paradis. 75-85 € per person och natt kostar B&B och en utmärkt middag med allt man kan önska sig går på runt 50 €.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *