Avbruten skidresa (24-25/2, 2015, Malé Borowé, Slovakien-Krakow, Polen)

Efter någon timmes åkning är allt dyngsurt.

Efter någon timmes åkning är allt dyngsurt.

Idag har jag för första gången i livet gjort en sak jag inte trodde jag någonsin skulle göra – avbrutit en skidresa i förväg. Efter två dagars åkning i täta moln, stundtals kraftig vind och ofta rejält regn gav jag upp den slovakiska skidåkningen. Under tisdagen var det så blött att skumgummit i skidglasögonen sög åt sig vatten och det sedan rann nedför kinderna när jag drog på mig glasögonen…

Baren på Von Roll ligger runt det gamla liftmaskineriet.

Baren på Von Roll ligger runt det gamla liftmaskineriet.

Åkningen i Jasna (www.jasna.sk) avslutades med en sen lunch på den trevliga restaurangen Von Roll vid liftstationen Luková på 1670 meters höjd. Restaurangen är byggd i en gammal liftstation och man har behållit maskineriet som inredning i restaurangen. Det är faktiskt riktigt effektfullt. Maten och servicen är utmärkt och det lär även utsikten vara. Under mitt besök påminner vyn mest om hur det är att titta ner i ett glas med mjölk.

Stora rummet i sviten.

Stora rummet i sviten.

När det fortfarande är snöblandat regn på onsdagens morgon tar jag beslutet att överge Slovakien och skidåkningen och vända motorhuven mot Polen igen. Krakow blir första etappmålet och jag stannar till på trottoaren utanför Queen Boutique Hotel (www.queenhotel.pl) i det ihållande ösregnet. De har bara ett rum kvar och det råkar var deras svit på 40 kvadrat, den lyckas jag lägga rabarber på för 500 zloty, vilket får anses som ett synnerligen hyggligt pris för en svit på ett riktigt trevligt hotell.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Krakow, Polen, Skidåkning, Slovakien och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *