Bo i trädtopparna

Coolt eller bara iskallt?

Veckan tips – Vecka 3, 2011

Först bland speciella norrländska hotell kom ishotellet i Jukkasjärvi (www.icehotel.com), som ju knappast någon kan ha missat.

Jag vet inte om det finns någon annan företeelse i Sverige som varit så framgångsrik med sin PR-verksamhet. Om jag fick en hundring för varje artikel om ishotellet som publiceras så skulle jag kunna leva enbart på det!

Trädkojan Mirrorcube.

Nu har de dock fått konkurrens på hemmaplan (alltså i Norrbotten) av Trädhotellet i Harads (www.treehotel.se) som ligger sju mil från Luleå. Här har man byggt sex fantasifulla kojor/rum samt en bastu i trädtopparna och nu flockas de internationella medierna här! Kojorna är ritade av några av sveriges mest namnkunniga arkitekter och designers – Sandell & Sandberg (www.sandellsandberg.se), Inredningsgruppen AB (www.inredningsgruppen.se), Mårten Cyrén (www.cyren.se), Marge Arkitekter (www.marge.se) samt Tham Videgård arkitekter (www.tvark.se). De sistnämnda har för övrigt ritat mina svärföräldrars nya trekantiga hus i Viksberg söder om Stockholm. Klicka här om du vill titta på det.

Trädkojan Birds Nest.

Kojorna är väldigt olika uppbyggda, här finns bland annat ett fågelbo, en spegelkub och en Ufo-koja. Kojorna rymmer 2-4 personer och alla har egen toalett. En natt för 2 personer inklusive frukost kostar 3 500-4 200 kronor.

Kronan på verket är trädbastun där upp till 12 personer kan svettas tillsammans. Självfallet finns här också en massa aktiviteter som hundspannsåkning, vandring, skidåkning, paddling, fiske och olika hästaktiviteter – det går till och med att testa gammaldags skogsarbete med gamla handredskap och häst.


Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flugfiske, Hotell, Hundspann, Paddling, Skidåkning, Sverige, Vandring och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *