Fräck flugfiskecamp och legendariskt hotell (Los Alerces, Argentina, 29/12, 2014)

Båten på Lago Menendez låg stilla för dagen.

Båten på Lago Menendez låg stilla för dagen.

Efter frukost på smörgås, kokt ägg och vatten i den lilla stugan på Bahia Rosales (www.bahiarosales.com) bar det av vidare upp i nationalparken Los Alerces (www.parquesnacionales.gob.ar). Målet var Puerto Chucao vid sjön Lago Menendez. Det tar ungefär 20 minuter att vandra hit från vägen och här kan man sedan göra en lång tur med båt efter sjön – fast just idag gick det ingen båt så jag fick trösta mig med lite mer vandring runt strömmarna och sjöarna i området.

El Aura är en flugfiskelodge i den högre klassen.

El Aura är en flugfiskelodge i den högre klassen.

I teleobjektivet kunde jag under promenaden se att det låg några byggnader på andra sidan sjön Lago Verde och när jag återvänt till bilen bestämde jag mig för att undersöka vad det kunde vara. När jag tagit mig ner för den långa, branta vägen ner till andra sidan sjön hittade jag en flugfiskelodge i den högre klassen. Den heter El Aura (www.el-aura.net) och har funnits här i dryga 10 år. Ska man döma av fotografierna på väggarna så har det tagits upp en del intressanta fiskar i omgivningarna.

Legendariskt bergshotell.

Legendariskt bergshotell.

Efter lunch på El Aura vände jag söderut igen och bestämde mig för att försöka få rum på det legendariska hotellet Hosteria Futalaufquen (www.hosteriafutalaufquen.com), något som faktiskt lyckades trots semestertiderna i Argentina. Rummen här kostar från 1 290 pesos till 2 500 pesos, beroende på rumstyp, hur många man är och vilket årstid det är. Hotellet byggdes i mitten av 40-talet och mycket av huvudbyggnaden verkar ha hängt med sedan den tiden.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Båtresor, Flugfiske, Hotell, Lodge och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *