Miljonärer på flygplatsen (Madagaskar, Antananarivo, 23/12, 2010)

När vi hade växlat pengar på flygplatsen i Antananarivo, Madagaskars huvudstad, blev vi miljonärer – 1000 ariary är ungefär 3,50:- så det blev tjocka sedelbuntar!

Är man tillräckligt trött kan man sova var som helst – även i en afrikansk taxi.

För att göra vår resa ännu tuffare klev vi direkt från flyget in i en bil och åkte i dryga fyra timmar för att nå Vakona Lodge (www.hotelvakona.com) som ska vara vårt hem de närmaste dagarna.

Det var en otroligt vacker resa på slingrande vägar genom ett knallgrönt landskap, men vi såg tyvärr också många bevis på den vildsinta avverkning av skogen som pågår över hela ön.

Vakona Lodge – ett litet paradis i skogen.

Vakona Lodge är ett litet paradis mitt i skogen. En restaurang ligger vid en stor damm. Den är omgiven av ett antal bungalows och här finns också en liten pool.

Dessutom visade det sig att köket var utmärkt. Den franska influensen är uppenbar och till middag första dagen åt vi saker som morotssoppa, tomater fyllda med skaldjur, stekt anka, träkolsgrillad kyckling, ett par utmärkta lokala grytor samt citronpaj och chokladkaka. Notan för tre vuxna och två ungdomar inklusive några GT före maten, öl, vin, vatten, cola och kaffe slutade på ungefär 700:-. Här skulle vi kunna stanna länge och efter 40 timmars resa var det inte svårt att somna…

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Hotell, Madagaskar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *