Vattenvägar i Europa och champagnemakarens favoritgård

Queen Mary 2 går från England till USA.

 Veckans Tips, vecka 7, 2011

Att resa med båt är en särskild känsla. Själv har jag alltid drömt om att anlända till New York med Queen Mary 2 (www.cunard.com) som går mellan Southampton och The Big Apple.

I väntan på att den drömmen ska gå i uppfyllelse brukar jag ibland gå in på Destination Oceans (www.destinationoceans.com) och kolla vad de har att erbjuda. Det är en site där det finns en rad olika båtresor runt om i Europa. Det går att hitta allt från flodkryssningar till kryssningar i Grekland och Östersjön.

Det tycks också som om många rederier går ut med specialerbjudanden via Destination Oceans när det är lite för stora luckor i passagerarlistorna. Det kan därför vara värt att prenumerera på deras nyhetsbrev.

Råkar du ha drygt 8 000 USD över just nu kan du boka en 30 dagars resa vattenvägen från Paris till Istanbul. 7 av dagarna tillbringas på hotell och resten på båt där precis allting och lite till ingår.

Fontana Salsa bjuder på egen olivolja i världsklass, god mat och boende.

Vill du njuta på landbacken och gillar Italien har jag ett lite annorlunda tips. Det är Fontana Salsa (www.fontanasalsa.it) som är en ”Agritourismo”  på Sicilien. En Agritourismo är inte som ”Bo på Lantgård” (www.bopalantgard.org) i Sverige, utan för det mesta mer som små hotell som också driver lantbruk. Ofta är deras egna produkter en viktig del i hela konceptet och maten är stundtals häpnadsväckande.

Fontana Salsas vikitigaste produkt är en fantastisk olivolja, men de har också eget vin. En bra kvalitetsmätare är att Richard Geoffrey som är chef de Cave – förste vinmakare – på prestigechampagnetillverkaren Dom Perignon (www.domperignon.com)  brukar tillbringa en del av sin fritid här.

Slutligen kan jag inte låta bli att bjuda på en länk där man enkelt kan se vad tiden är på olika ställen i världen (www.timeanddate.com). Här finns också en massa andra fiffigheter relaterade till tid, datum och helger runt om i världen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båtresor, Bed&Breakfast, Frankrike, Hotell, Italien, Mat och Dryck, New York, Turkiet och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *