Pittoresk by med fantastisk mat (Berlin Falls, Graskop – Haenertsburg, Sydafrika – 1/11, 2011)

Ruskvädret fortsatte och efter en natt med regn och åska gav vi oss av i 12-gradig värme (eller snarare kyla), inte optimalt när man är klädd för +30.

Vi ställde in kompassen på Haenertsburg, som är en liten pittoresk stad högt uppe i bergen på vägen mot de nordligaste delarna av Sydafrika, och passerade även denna dag alla utsiktspunkter i massiv dimma.

Picasso’s bjuder fina omgivningar och god mat.

Efter ett besök på turistbyrån i Haenertsburg, där damen bakom disken helst av allt ville att vi skulle bo i de tråkiga stugor hon själv hade för uthyrning, hamnade vi på en förträfflig B&B hos Ma Griet (www.wheretostay.co.za/magrietsbnb/). Vi bar in våra väskor hukande i det kalla regnet och gav oss sedan iväg på mycket sen lunch hos österrikaren Horst Dombrock. Hans restaurang heter Picasso´s (www.picassoshaenertsburg.co.za) och bjuder på fantastisk mat. För ungefär 450 kronor fick vi tre vid bordet två rätter var och en flaska väldigt god Chardonnay. Sådana gånger är det kul att betala notan!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Mat och Dryck, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *