Minusgrader och snö mitt i sommaren (Bariloche, Argentina, 20/12, 2014)

Hygglig utsikt från sovrumsfönstret.

Hygglig utsikt från sovrumsfönstret.

Jag vaknade i morse med magisk utsikt från sovrumsfönstret i det jättehus jag just nu bebor. Som så ofta när vi reser nu för tiden har jag kommit över huset via ett husbyte, den här gången äger bytet rum i Bariloche i Argentina och är gjort via bytessajten Love Homeswap (www.lovehomeswap.com). Huset är inte bara gigantiskt, det ligger på en parkliknande tomt på en udde med vatten på båda sidor. På andra sidan vattnet utanför de stora panoramafönstren reser sig de fortfarande snöklädda bergen rakt upp.

Nysnö mitt i sommaren.

Nysnö mitt i sommaren.

Här i Bariloche befinner man sig ju på södra halvklotet och därför ska det vara högsommar här för tillfället. Det är det dock inte. I morse tog jag linbanan upp till Cerro Catedral (www.catedralaltapatagonia.com) i det som på vintrarna är Argentinas bästa skidområde (även om jag personligen kanske inte skulle åka runt halva jorden för att åka skidor här…). På berget var det -2 grader och snö och i ärlighetens namn var det inte så särskilt mycket varmare nere i stan. Lägg vindstyrkor på dryga 20 m/s på det så förstår ni att det inte är så att man ger sig ut på stränderna kring den stora sjö som staden ligger vid.

Refugio Lynch ligger nästan högst upp på berget.

Refugio Lynch ligger nästan högst upp på berget.

Räddningen uppe på berget hette Refugio Lynch, en rätt egensinnig restaurang med svårslagen utsikt som har en otrolig samling av knasiga visdomsord uppspikade på väggarna. Ett av de bättre tycker jag var ”Never underestimate the power of stupid people in large groups”, som jag på något sätt tycker sammanfattar den nuvarande politiska situationen i Sverige.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Hus, Mat och Dryck, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *