Nationalpark med urskog och längsta ziplinen (Mauritius, 2/1, 2019)

I nationalparken Black River Gorge skyddar man det sista av Mauritius regnskog.

Dagen börjar med en utflykt till Black River Gorges National Park (www.npcs.govmu.org). Parken skapades inte förrän 1994 och är drygt 6 000 hektar stor. Litet med afrikanska mått mätt, men stort på Mauritius där varje kvadratmeter är värdefull. Parken täcker ganska precis 1 % av öns yta och kom till för att skydda den lilla bit urskog som finns kvar på ön.

Det finns tre olika ställen att ta sig in i parken – Petrin, Alexandra Falls och Lower Gorges. Ska du bara åka till ett ställe ska du nog satsa på Alexandra Falls. Det finns också drygt 60 km vandringsleder i parken, allt från enkla promenader till riktigt jobbiga turer.

På väg mot landning på ziplinen. Restaurang Citronelle längst till vänster.

Vi hoppar dock över vandringen och satsar istället på att åka till La Vallée Des Couleurs Nature Park (www.lvdc.mu) för att testa en av världens längsta ziplines (1 500 meter) som kostar 1 900 rupees att åka, till det får du också lägga inträdet på 350 rupees.

I parken finns också kortare ziplines, en 350 meter lång nepalesisk hängbro och massor av fyrhjulingar som susar omkring som ilskna bin. Eftersom det är skollov är det hela rätt hysteriskt och väntetiderna långa. Rutinerade besökare förklarar dock att det är betydligt lugnare utanför skollov och helger, så satsa på dessa tider om du ska hit. Barnen kommer garanterat att tycka att det är superhäftigt.

Ziplineåkarna susar förbi utanför restaurangen.

Här finns även en restaurang som heter La Citronelle. Det bästa man kan säga om den är att utsikten är vacker. För bra mat ska du investera din tid och dina pengar någon annanstans.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Canopying/zipline, Djur och natur, Mat och Dryck, Mauritius och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *