Camping med hästbesök (3/10, 2020, Paternoster – Clanwilliam, Sydafrika)

Hästarna hälsar på när jag slagit läger på Enjo Nature Farm.

Efter en god frukost på Gonana Guest House (www.gonanaguesthouse.com) i Paternoster säger jag hej till personalen och styr mot Clanwilliam, som är en puttinuttig stad vid foten av Cederbergen.

En sökning på www.booking.com avslöjar att det i närheten finns ett ställe som heter Enjo Nature Farm (www.soulcountry.info) inte allt för långt borta. De små gästhusen är fullbokade, men i Sydafrika brukar det mesta lösa sig och jag har dessutom tält och sovsäck i bilen, så jag åker på vinst och förlust.

Matlagning över öppen eld i Cederbergen.

Lösningen blir att jag campar på farmen, men en bra bit från husen. Det blir väldigt mysigt med öppen eld och halvvilda hästar som hälsar på för att kolla vad jag har i mina matlådor.

Mormor i familjen är chef för uthyrningen (hon vill ha 100 rand för tältplatsen) och hon berättar att de tog över farmen för ungefär ett år sedan i spåren av att mannen i den tidigare ägarfamiljen omkom när han kraschade utanför Stellenbosch med sitt lilla flygplan.

När brasan brunnit ner är det bara jag och stjärnorna som är vakna och rätt omgående är jag lika släckt elden.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Camping, Djur och natur, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *