De riktigt stora djuren (Krügerparken, Sydafrika, 30/10, 2011)

För att hinna in tidigt i den enorma Krügerparken (www.sanparks.org) steg vi upp redan 05.00 och satte oss i en vanlig täckt bil.

Eftersom de flesta åker på egen hand i parken är det förbjudet med öppna bilar (vilket vi var väldigt glada för när temperaturen steg till +43), man får bara köra på vägarna och bara kliva ur bilen på speciella platser. Trots det är det incidenter med jämna mellanrum och förutom korkade människor är det oftast lejon eller elefanter inblandade.

Gerparderna var mycket nyfikna.

Turen log emot oss eftersom vi redan när vi svängde ut från KwaMbili (www.kwambili.com) stötte på 4 geparder som inte alls hade något emot att vi stannade och tittade på dem på några meters håll.

Efter gepardmötet körde vi vidare till Krügerparken som är nära 400 km lång – en enorm park med andra ord. Vi koncentrerade oss därför på en liten del i den södra delen av parken och körde in via Orphen Gate. Det är också här djurtätheten är som störst. Vår rutt gick via Satara Camp, Timbavati och Muzandzeni och av de största djuren såg lejon med ungar, elefant, vit noshörning, flodhäst och krokodil.

Du kan till och med handla i parken.

I parken finns 17 olika statliga camper + några privata (synnerligen dyra) lodger. Vill du åka i parken på egen hand och bo där är det bra att vara ute i god tid med bokningarna och undvika de sydafrikanska skolloven. Följer du de råden kan du boka upp dig i fantastiska camper för synnerligen blygsamma pengar. I alla camper kan du laga din egen mat och i ganska många av dem finns det också restauranger. Några av dem har till och med välsorterade affärer och bensinstationer. Du kan förutom stugor välja att boka upp ett tält eller ta med dig egna campinggrejer (det gör många av sydafrikanerna)

Den allra häftigaste upplevelsen får du dock om du går på en guidad vandringstur i några dagar. Du går i områden där du garanterat inte stöter på några andra människor och vildmarkskänslan är oöverträffad. Boka i god tid!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Camping, Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika, Tält och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *