Lejonhane utanför tältet (11/9, 2020, Manyeleti Game Park – Emahlathini, Sydafrika)

När vi vaknar på morgonen har vi spår av en ung lejonhane utanför tältet. Den har säkert uppmärksammat hyenornas lyckade jakt och det är förmodligen en av anledningarna till hyenornas snabba middag. De hade ingen lust att dela med sig till lejonen, när de för en gångs skull lyckats jaga på egen hand.

Morgonbadande elefanter.

Vi gör en sista game drive och belönas bland mycket annat med badande elefanter, några nyfikna zebror och en väldigt avslappnad giraffamilj. Ett bra slut på en unik vecka, då vi inte sett en enda annan besökare, men otroligt mycket djur i alla storlekar!

Jag bestämmer mig för att ta en liten omväg tillbaka till Cape Town också. Eftersom vägarna är små och det är gott om folk och djur på dem tar det sin lilla tid och första stoppet är därför beräknat till Amsterdam. Här råkar jag för första gången någonsin ut för en dubbelbokning på (www.booking.com) så när jag ringer för att kolla om kvällsmat blir de förtvivlade på det ställe jag bokat.

Skälet till att det heter Monkey Farm.

Istället för det planerade stoppet blir det övervintrad macka på en bensinmack och mörkerkörning till Emahlathini Guest Monkey Farm (www.emahlathiniguestfarm.co.za).

När jag vaknar på morgonen visar det sig att det är en rejäl farm där man faktiskt har några stora burar med apor. Inte riktigt i min smak, men självfallet skitkul för barnfamiljer.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Djur och natur, Lodge, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *