Vrakpriser när turisterna saknas (13-14/9, 2020, Kokstad – Knysna, Sydafrika)

Att lämna Kokstad är en befrielse. Hit kommer jag inte tillbaka om jag inte måste.

Inloppet till Knysna kan vara en hårresande upplevelse. Marginalerna i inloppet är mycket små och vågorna ofta skrämmande höga.

Färden går söderut genom KwaZulu Nathal och sedan in i Eastern Cape. Framåt kvällen kör jag in i Knysna (www.knysna.gov.za). Det är en trevlig turistort som vanligtvis sprudlar av liv. Nu i Coronatider är det väldigt lugnt och hela staden kämpar med följderna av de tuffa regler som Sydafrika har.

Bollard Bay är et riktigt lyxigt och trevligt B&B.

När jag bläddrar igenom (www.booking.com) dyker det ena häpnadsväckande erbjudandet efter det andra upp. Valet faller på Bollard Bay House (www.bollardbayhouse.com). En svit med två sovrum och helt makalös utsikt över Knysnabukten samt inloppet från Indiska Oceanen kostar till sist kostar 2 160 rand för två nätter. Inklusive frukost för tre personer. Det är under 600 kronor per natt på ett boende som kan tävla med vilket boutiquehotell som helst! Allt är tiptop och värden Mike en ovanligt trevlig bekantskap även med sydafrikanska mått mätt. Så har de också väldigt många europeiska stamkunder och Mike är personlig vän med många av dem.

Om det finns mycket att välja mellan bland boendena så är det sämre på matsidan. Alla har dragit ner på öppettider och menyer och många har stängt helt i väntan på normala tider. Jag är dock rätt övertygad om att många av dem inte kommer att öppna igen. Konkurserna i turistbranschen kommer att svida för landets ekonomi.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Sol och bad, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *