Bästa boendet i Åre och urläckert tegel (Åre-Stockholm – 7/2)

Ett snabbesök i Åre behövdes för att kolla upp de två uthyrningslägenheter vi har där. Vill du bo bra i Åre kan jag självfallet rekommendera dem och detta är kanske ett bra tillfälle att berätta om dem:)

Vår lägenhet ligger i mittvåningen, men eftersom det är en brant sutteräng är ingången från markplan.

Den första lägenheten ligger med oöverträffat läge i Fjällängen i centrala Åre. Det är precis bredvid Stjärnbacken alldeles ovanför Bergbanans mellanstation och det är äkta ski-in-ski-out precis utanför dörren – och det är inte så vanligt i det centrala Åresystemet. Utsikten över fjällen och sjön är helt underbar och lägenheten är inte heller så dum om jag får säga det själv. Den är ungefär 100 kvadrat, har fyra sovrum och rymmer med andra ord åtta personer. Eftersom det finns badrum, separat toa, bastu, stort vardagsrum och ett rejält kök med matplats kan alla åtta leva bekvämt. Många fjällboenden med åtta sovplatser blir ju rätt trånga när man klämt in alla och skidkläderna börjar sprida sig över lägenheten eller stugan.

Här finns allt du kan behöva under en fjällsemester.

Förutom rejält med plats inomhus finnas det en härlig vindskyddad balkong med infravärme där man kan samlas för after ski eller för att sola i eftermiddagssolen, på vårkanten kan man ofta ligga i bara badbyxorna.

Lägenheten i Fjälllängen har riktigt hög standard, här finns allt du kan önska dig och lite till. Om du vill hyra lägenheten – som heter Fjällängen 13 C – kontaktar du uthyrningsfirman Ago (0647-515 00)  i Åre eller tar en titt på deras site (www.mittiare.se).

Lägenheten i Tegefjäll är perfekt för familjer med mindre barn.

Den andra lägenheten ligger i familjeområdet Tegefjäll som är ett väldigt trevligt område mellan Åre och Duved. Lägenheten är varken sämre eller bättre än andra lägenheter i området, men läget är svårslaget. Den ligger ganska högt upp och precis bredvid backen där den börjat flacka ut så att alla medlemmar i familjen kan åka direkt ut.

Den bjuder på ett föräldrasovrum och två mindre sovrum med våningssängar – totalt sex bäddar på 55 kvadrat. Givetvis finns det bastu även här och en härlig balkong att sitta på när vårsolen börjar komma fram.

I Tegefjäll sköts uthyrningen av Skistar som äger liftsystemet. Skistars bokning nås på  0771-84 00 00 eller via nätet (www.skistar.com/sv/Are/). Vår lägenhet heter Alptoppen 14 A.

Jag hade några timmar på mig för att gå igenom lägenheterna och resonera med uthyrarna innan det var dags att vända bilen söderut igen. På vägen passade jag på att passera Tegelbolaget i Östersund (www.tegelbolaget.se) som trots namnet ligger i Brunflo ett par mil utanför Östersund. Jag behövde en säck med eldfast bruk för att klä insidan av en antik kamin och de har den bästa produkten för detta.

 

I Kvarteret Kappseglingen i Hammarby Sjöstad i Stockholm har arkitekten Gert Wingårdh använt glaserat tegel från Tegelbolaget.

Björn Staverfelt som driver Tegelbolaget passade också på att visa mig deras viktigaste produkt – glaserat tegel som de gör på beställning. Behöver du glaserat tegel med alldeles egen färg och design är det definitivt Tegelbolaget du ska höra av dig till. De kan göra vad som helst och det har många av de mest ansedda svenska arkitekterna upptäckt!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Hus, Lägenhet, Skidåkning, Sverige och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *