De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 7: Botswana

Nummer sju på min lista över de hetaste resmålen 2016 är afrikanska Botswana.

Okavangodeltat skiljer sig från de flesta nationalparker i Afrika och är ett av de stora dragplåstren i Botswana.

Okavangodeltat skiljer sig från de flesta nationalparker i Afrika och är ett av de stora dragplåstren i Botswana.

Botswana (www.botswanatourism.co.bw) firar i år 50 år som självständig stat, det är dock något som landets levande huvudattraktioner inte bryr sig ett dugg om. Hit åker man nämligen för att ta del av det fantastiska djurlivet. Här finns fler vilda elefanter än i något annat land, de stora katterna strövar fortfarande fritt och vill du se den numera rätt ovanliga vildhunden är det till Botswana du ska åka.

Det är två väldigt olika biotoper som besökarna dras till. En är den kruttorra Kalahariöknen och den andra våtlandskapet i Okavangodeltat. Både är lika spännande och lika vilda.

Ett bra mått på ur vilt Botswana är att två miljoner invånare är utspridda på drygt 600 000 kvadratkilometer (vilket är betydligt större än hela Frankrike) och extremt få av dem bor i de områden där djuren trivs.

Safariutrustade jeepar går att hyra i Sydafrika.

Safariutrustade jeepar går att hyra i Sydafrika.

Den otillgängliga vildmarken gör tyvärr att det är rätt dyrt att åka på safari i Botswana och för många är det en upplevelse man bara har råd med en gång i livet. För den som är lite företagsam finns det dock billigare alternativ.

Ett sätt att göra resan är att dra nytta av den svaga randen och hyra en safariutrustad bil i Sydafrika och sedan köra upp till och runt i Botswana. Massor av sydafrikaner gör det varje år och det finns faktiskt en hel del campingplatser där man inte blir ruinerad. Ska du ut i den riktiga vildmarken är det dock en bra idé att göra resan i sällskap med ytterligare en bil. Att stå med trasig bil i en stekhet Kalahariöken långt, långt från närmaste mobiltäckning medan lejonen smyger runt bilen är inget jag rekommenderar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Botswana, Camping, Djur och natur, Lodge, Safari och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *