Kör på safari med egen bil och rutinerade guider (28/12, 2020, Martins Drift – Nata, Botswana)

Dagens etapp på vägen mot norra Botswana går från gränsen till den lilla staden Nata, som också är inkörsport till nationalparken Makgadikgadi (www.makgadikgadipansnationalpark.com) (som inte står på menyn på denna resa). Det är drygt 50 mils körning och eftersom huvudvägarna i Botswana med få undantag är bra tar det bara runt sex timmar.

Körningen skulle kunna gå betydligt snabbare, men Botswana har många och långa hastighetsbegränsningar på stundtals rätt obegripliga ställen. Dessutom har man en okurrumperad och flitig poliskår samt en hastighetskamera i varenda polisbil. En av favoritsysselsättningarna för de alltid lika glada poliserna är att sitta i skuggan under ett träd med en kall dricka och den portabla radarn och bötesblocket i högsta hugg. Med andra ord är det klokt att hålla sig till hastighetsgränserna.

På vägen passerar vi Botswanas näst största stad Franscistown som grundades i samband med den första guldruschen i Afrika i slutet av 1800-talet. Det är också ett bra ställe att bunkra upp det sista på innan vildmarken tar vid.

På Ultimate Adventures resor kör du med egen (eller hyrd) bil.

I Nata möter vi Simon och Des, som ska vara våra guider under resten av resan. De driver det lilla bolaget Ultimate Adventures (www.ultimateadventures.tv) och affärsidén är lika enkel som genial. De leder resor runt om i Afrika där du kör med din egen bil och har egen campingutrustning. Des och Simon står för guidning, parkavgifter, campingplatser samt middagar. Deras erfarenhet och kontaktnät gör också din resa betydligt säkrare och mycket tidseffektivt. Har du tur och rätt ressällskap (det hade vi) får du dessutom nya kamrater. Just den här resan kostade 12 500 rand för tio dagar, vilket är ungefär 650 kronor om dagen, ett väldigt prisvärt äventyr.

Nata Lodge är den sista civiliserade utposten på denna resa.

Vi möter alla resenärerna på campingplatsen på Nata Lodge (www.underonebotswanasky.com). På den här resan är vi bara fyra kundbilar, men i normala fall är det upp till åtta bilar med på en resa.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Bil- och taxiresor, Botswana, Camping och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.