Allt bagage i rocken och egendesignad resväska

Veckans Tips – Vecka 43, 2012

Den här veckan ska vi prata bagage. Jag har hittat rocken som kan ersätta resväskan och en resväsktillverkare som låter dig designa din egen väska.

De 33 fickorna är svåra att upptäcka utifrån.

Ni som reser mycket med lågprisbolag vet att biljetten snabbt blir väldigt mycket dyrare om man börjar plocka med sig bagage. Det har amerikanen Scott Jordan tagit fasta på. Hans företag ScotteVest (www.scottevest.com) har designat och säljer en kort rock de kallar The SeV Carry-On Coat. Den marknadsförs som en ersättare till handbagaget, men kan givetvis användas som komplement till handbagaget istället. Då kan man plötsligt få med sig en hel del bagage utan att checka in (och betala för…) en resväska.

Rocken har 33 fickor och enligt företaget kan man packa bland annat fyra skjortor, två par byxor, strumpor, slipsar, underkäder, det du brukar ha i necessären, pass och biljetter, mobiltelefonen, MP3-spelaren, iPad, glasögon och digitalkamera. Det finns en underbar video på sajten där du kan se hur Scott packar allt sitt bagage i rocken!

Det här skulle ge röntgentanterna en del att fundera på.

225 USD ska man ha för underverket. Om jag inte var mer eller mindre allergisk mot halvlånga beiga rockar skulle jag beställa en på stubben!

Jag skulle väldigt gärna vilja se minen på personalen i säkerhetskontrollen när rocken går genom röntgenapparaten och skulle fullständigt älska att kliva ombord på ett Ryanairflygplan iklädd rocken. Det skulle kännas som en liten, men välförtjänt, hämnd för att jag vid biljettbeställningen aktivt måste tacka nej till ett i det närmaste oändligt antal erbjudanden utöver själva biljetten.

Vill du ha en riktigt bra packlista så att du inte missar att ta med något inför resan kan du förresten klicka här!

Designa din egen väska så får du både en skidväska och resväska.

Ska du ha med allt på min  packlista måste du nog ändå checka in en resväska. Du kan dock förenkla din tillvaro genom välja att skaffa en väska som sticker ut när den svarta massan av väskor börjar välla fram på bagagebandet. Kika bara in hos My Designed Bag (www.mydesignedbag.com). De har ett antal olika väskor och på dem kan du få såväl egen bild som text. Väskorna kostar mellan 1 600 och 2 000 kronor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Resegrejer och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Allt bagage i rocken och egendesignad resväska

  1. Brandt skriver:

    Uppfinnarjocke, Bond eller Vi-hade-iaf-tur-med-vädret… Kan inte bestämma vems rock det är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *