Årets första skidåkning (Stockholm-Salzburg-Wagrain, Österrike, 16/1, 2016)

Det ser idylliskt ut på torget Wagrain, men snötäcket är otroligt tunt.

Det ser idylliskt ut på torget Wagrain, men snötäcket är otroligt tunt.

Årets första skidåkning kommer att äga rum i Österrike, närmare bestämt i Wagrain-Kleinarl (www.wagrain-kleinarl.at). Det är två  mindre skidorter ungefär en timmes bilfärd söder om Salzburg.

Till Salzburg går det otroligt nog att komma direkt från Stockholm. Det är Norwegian (www.norwegian.com) som kör linjen ett par gånger i veckan under skidsäsongen. Ett väldigt smidigt sätt att ta sig till de nordligaste skidområdena i Österrike. Från flygplatsen i Salzburg till Wagrain går det bussar (www.huberreisen.at) för 50 euro tur och retur, men är man några stycken är en egen taxi inget dumt alternativ.

Hotell Wagrainer Hof.

Hotell Wagrainer Hof.

Incheckningen på hotell Wagrainerhof (www.wagrainerhof.com) går raskt och effektivt, precis som skidhyran på Sport 2000 Obermoser (www.wagrain-sport.at),  som går minst lika snabbt. Det blir självfallet ett par Atomic (www.atomic.com) eftersom det skidmärket startades just i Wagrain. Nu ligger huvudkontoret i en av grannbyarna. Med skidhyran avklarad är jag beredd att sticka ut så fort liftarna öppnar i morgon bitti.

Ett orosmoln är dock snötillgången. Här nere i byn, som ligger på lite drygt 800 meters höjd, är snötäcket tunt och det verkar dessutom som att det mesta kommit de senaste dagarna. Uppe i systemet, vars högsta punkt ligger på drygt 2 000 meters höjd, sägs det ska vara 70 cm snö, men inte heller det är ju något särskilt imponerande snötäcke i alperna. Alla jag möter säger dock att backarna är riktigt bra så jag får väl tro dem.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bussresor, Flygresor, Hotell, Österrike, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *