Prisvärt lyxhotell i spännande Krakow

Veckans Tips, Vecka 47, 2015

En av sviterna på Copernicus har anor från 1300-talet.

En av sviterna på Copernicus har anor från 1300-talet.

En av de hetaste stadsdestinationer i Europa just nu är den välbevarade polska medeltidsstaden Krakow. Här finns massor av historiska byggnader och muséer. Och när du behöver vila fötterna är det aldrig mer än några steg till ett mysigt café, en spännande bar eller en härlig restaurang.

På utflyktslistan står koncentrationslägret Auschwitz (www.auschwitz.org.pl) som är en nyttig påminnelse om vad som hände i Europa för inte länge sedan och den snart tusenåriga, jättelika saltgruvan Wieliczka (www.wieliczka-saltmine.com).

Åker du till Krakow tycker jag du ska passa på att bo på hotell Copernicus (www.copernicus.hotel.com.pl). Namnet har det fått av det faktum att den berömde astrologen Nicolaus Copernicus brukade bo i det här huset när han besökte Krakow på 1500-talet.

Copernicus pool är något alldeles särskilt.

Copernicus pool är något alldeles särskilt.

På hotellet kombineras på ett suveränt sätt medeltida takmålningar med toppmodern standard och lysande service. I källarvalven finns pool och sauna. Att bo här kostar från 900 zloty (lite drygt 1 800 kronor) för ett dubbelrum upp till 2 000 zloty för de största sviterna – varav en kan spåras tillbaka till år 1370!

I hotellet huserar också en fantastisk restaurang. Jag föreslår att du svälter dig i ett par dagar innan avfärden från Sverige och sedan bokar bord för deras 12 rätters meny för 350 zloty. Då har du tänjt ut magen tillräckligt inför de kommande dagarnas kulinariska utsvävningar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Hotell, Krakow, Mat och Dryck, Polen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *