Teatersuccé och underbart hotell (Belgien, Bryssel, 10/12, 2010)

Hedda har återigen gjort succé med ”sin” pjäs Seven, den här gången i Europaparlamentet där ett antal kvinnliga parlamentariker med Cecilia Wikström i spetsen läst pjäsen. Både DN (www.dn.se) och Svenskan (www.svd.se) var på plats. Klicka på ”Seven i Bryssel” för att se vad DN:s Ingrid Hedström tyckte.

Underbart rum. Det ser inte så stort ut på den här bilden men är enormt. Bara badrummet är större än de flesta hotellrum jag bott i.

Det och vårt underbara hotellrum på Tenbosche House (www.tenboschhouse.com) med tillhörande utomordentlig frukost gör att vi båda är på mycket gott humör när vi ger oss ut i det gråmulna vädret. Mer om Tenbosch House kan du förresten läsa om du kikar under rubriken Guldkorn.

Idag promenerade vi i sakta mak in mot centrum som  väl Grand Place ändå får betraktas som – även om det är 90 procent turister på torget, som är omgivet av härliga gamla hus och en katedral som har fasadskulpturer som man kan titta på i timmar.

Stort, kallt och med massor av roliga grejer.

Som vanligt när vi reser blir det mycket fotarbete och just den här gången arbetar vi oss igenom ett område med väldigt hög koncentration av antikvitetshandlare. Om du själv vill ta dig dit så sikta på Rue des Minimes så är du mitt i smeten. Här finns allt från de allra finaste objekt till ruffigare lokaler där man kan finna lite av varje i gömmorna. Om man som jag är lite svag för Jugend och Art Noveau. Roligaste sorteringen fann vi ett iskallt lager på just Rue des Minimes precis bredvid det judiska museet (www.new.mjb-jmb.org). Här fanns allt från takkronor som skulle passa bra i medeltida slott till 70-talsmöbler i en salig blandning.

Trångt, gott och trevligt!

På trötta fötter tog vi oss på kvällen till brasseriet En face de Parachute (Telefon: 02-346 47 41) på Chaussée de Waterloo 578. Det heter så för att det helt enkelt ligger mittemot en klassisk affär som heter Parachute – varför affären heter så har jag dock ingen aning om, några fallskärmar säljer de inte!

En face de Parachute är ett klassiskt brasserie, menyn beror på vilka råvaror man lyckas hitta just den dagen och är skriven på griffeltavla. Den otroligt hjälpsamma servitören gick igenom varenda rätt, berättade hur den var gjord och diskuterade för- och nackdelar med den. Vi fastnade till sist för gåslevermousse med nötter och lökmarmelad samt pinfärska och helt råa pilgrimsmusslor i en fantastisk sås som förrätter. Till huvudrätt blev det pilgrimsmusslor i en gräddsås med svartrötter samt ripbröst. Allt makalöst gott och nedsköljt med en oförskämt lättdrucken Morgon. Priset är ungefär som på en bra svensk krog, men kvaliteten är snäppet högre trots att kockarna jobbar i ett kök som är ungefär lika stort som en svensk husvagn.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Antikviteter, Belgien, Bryssel, Hotell, Mat och Dryck, Teater och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *