Billigt skrädderi och lång taxiresa (Hoi An-Hue, Vietnam, 29/12, 2012)

Vi lämnar Hoi An, men kommer med största säkerhet att sakna den trevliga lilla staden ett stenkast från kustens sandstränder.

Såväl vägen som järnvägen upp till Hue är mycket vacker.

Såväl vägen som järnvägen upp till Hue är mycket vacker.

Vi har tågbiljetter för den cirka 15 mil långa sträckan upp till Hue, men efter ett överslag inser vi att det är en rätt bra affär att hyra en egen minibuss, eftersom vi då själva kan bestämma när vi vill stanna. Färden tar ungefär fyra timmar med ett par sightseeingstopp på vägen och allt kostar under 400:-! Våra längre transporter i Hoi An har fixats av mr Dung (uttalas  yoong) som har telefon +84-914-590 887. Vi har kommunicerat genom SMS och det har funkat helt perfekt.

Bra, billigt och skräddarsytt i Hoi An.

Bra, billigt och skräddarsytt i Hoi An.

Innan vi lämnar Hoi An gör vi ett stopp för att plocka upp de sista skräddarsydda plaggen. Det finns hundratals skräddare, men vi har (efter rekommendation) fastnat för Minh Loan Cloth Shop (minhloanshop@hotmail.com) på 343 Nguyen Duy Hieu Str. De gör ett kanonjobb till makalösa priser. Som en liten prisindikation kan jag nämna att jag sydde upp kopior av mina svindyra afrikanska jaktshorts. De är ganska komplicerade med mycket fickor, finesser och dragkedjor. Ett skräddarsytt par i riktigt bra tyg kostade nu 130:-

Högsta bergspasset på resan till Hue.

Högsta bergspasset på resan till Hue.

Resan från Hoi An till Hue går utefter en vacker kust och genom ett dramatiskt bergspass (har man brådis kan man skippa bergen och åka genom en lång tunnel) som varit en strategisk punkt i  tusentals år, de senaste spåren av detta är resterna av franska och amerikanska bunkrar. BBC:s Jeremy Clarkson har förresten utsett vägsträckan till en av världens vackraste. Klicka här om du vill se det hysteriskt roliga program då Top Gear-gänget kör moped från Saigon till Hanoi.

I Hue hamnar vi på Hotel Tigon Premium (www.tigonpremium.com). I ärlighetens namn är det väl inte det mysigaste hotell jag bott på, men det ligger bra till och med tanke på att ett dubbelrum kostar 250:- natten är det svårt att vara kritisk…

Vill du lära dig mer om Hue kan du förresten kika in på sajten Resa till Vietnam (http://www.resavietnam.se/kejserliga-staden-hue/).

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Djur och natur, Hotell, Kläder, Sol och bad, Tågresor, Vietnam och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Billigt skrädderi och lång taxiresa (Hoi An-Hue, Vietnam, 29/12, 2012)

  1. Marcus skriver:

    Ser fantastiskt ut med tåget! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *