Boutiquehotell på grekiska Peleponnesos

Veckans Tips, Vecka 21, 2015.

Kinsterna ligger magiskt vackert.

Kinsterna ligger magiskt vackert.

Gillar du Grekland, men börjar tröttnat på de vanliga charterorterna så skulle jag kunna föreslå en tur till sydöstra Peloponnesos där man finner boutiquehotellet Kinsterna (www.kinsternahotel.gr). Det tar ungefär fem timmar att köra hit från flygplatsen i Aten, men det är väl värt resan att ta sig till detta gamla palats i vars omgivningar du inte kommer att se många turister.

Det är inte särskilt många svenskar som överhuvudtaget åker till den här delen av Grekland, vilket är en smula underligt eftersom det är otroligt vackert med höga alpliknande berg, djupa gröna dalgångar, dramatiska kuster, vackra oliv- och citrusodlingar samt massor av spännande historiska lämningar. För att ta sig hit passerar man också den nästan 100 meter djupa Korinthkanalen som  blev klar i slutet av 1800-talet, men som aldrig blev någon riktig hit, eftersom den bara är ungefär 20 meter bred. Men det är roligt att titta på den, även om den mest trafikeras av mindre båtar.

Så här ser en av sviterna på Kinsterna ut.

Så här ser en av sviterna på Kinsterna ut.

Kinsterna är ett 1600-talspalats, som så sent som 2010 byggdes om till ett väldigt läckert hotell med 27 rum/sviter samt några friliggande hus. Inget rum är det andra likt och inredningarna är riktigt läckra. Allt är omgivet av fantastisk grönska där man också odlar mycket av den mat som serveras på hotellets restaurang. Jag måste dessvärre erkänna att jag inte lyckats ta mig dit själv, men de jag pratat med som varit där har bara bra saker att säga om det gamla palatset och de som jobbar där. Ett dubbelrum med frukost kostar från dryga svenska 1000-lappen och uppåt, per natt.

På vägen ner genom Peleponnesos passerar man bland annat Sparta.

På vägen ner genom Peleponnesos passerar man bland annat trakterna kring Sparta.

I teorin skulle bilturen från Aten kunna bytas ut mot färja från Pireus till Kythira och sedan vidare till Gythio varifrån det är ungefär en och en halv timme med bil till Kinsterna. Färjetrafiken i Grekland har dock drabbats hårt av den ekonomiska krisen och just nu är det tveksamt om det funkar att ta sig den vägen. Vill du göra en riktigt annorlunda tur ner till Peleponnesos skulle jag rekommendera bil ner till Hamburg, biltåg till italienska Bolzano och sedan färja från italienska östkusten (de går från Trieste, Venedig, Ancona, Bari eller Brindisi) över till grekiska Igoumenitsa eller Patras. Det är en riktig resa!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Båtresor, Bil- och taxiresor, Biltågsresor, Djur och natur, Grekland, Historia, Hotell, Resort, Sol och bad, Trädgårdar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *