Cykla i svensk regi i Bangkok

Veckans Tips, Vecka 20, 2015.

Det finns många sätt att ta sig runt på i thailändska Bangkok, ett som kanske inte känns som det mest självklara är att färdas på cykel. Faktum är dock att det går alldeles utmärkt om man cyklar med någon som vet vad hen håller på med. Det gör svensken Arne Wilhelmsson och hans engelskspråkiga guider.

En del sevärdheter passeras under turerna, men vardagslivet är det mest spännande.

En del sevärdheter passeras under turerna, men vardagslivet är det mest spännande.

Arne driver sedan 2006 guidefirman Bangkok by Bike (www.bangkokbybike.com) och de flesta som varit i Bangkok skakar säkert på huvudet när man nämner kombinationen Bangkok och cykel. En stor del av staden lider av ständig trafikinfarkt med minst sagt vågad bilkörning som regel, inget man vill cykla i. Men Arne har hittat vägar, gränder och passager där det är nästan tomt på biltrafik och hela familjen kan rulla fram utan risk.

Vägvalet gör också att man i huvudsak rör sig utanför de vanliga turiststråken och alltså kommer i kontakt med thailändskt vardagsliv på ett helt annat sätt än när man åker på vanliga guidade turer. Det är också ett av Arnes syften – att hans kunder ska få kontakt med vanliga invånare i Bangkok.

Det går utmärkt att ta med sig barnen på cykelturen.

Det går utmärkt att ta med sig barnen på cykelturen.

Den vanligaste turen är en drygt fyra timmar lång runda på förmiddagen eller eftermiddagen då man trampar knappt 20 kilometer. Rundan kostar 1 250 baht per vuxen (runt 300:-) och då ingår guide, cykel, cykelhjälm, en thailändsk måltid, kall dricka, inträden och en båttur på kanalerna, med en longtailbåt, som avslutning på färden. Arne är dock en synnerligen flexibel man och vill ni göra något speciellt så fixar han det om han får lite framförhållning.

Det finns också en kortare kvällscykling samt en promenadvariant för den som inte vill sitta på cykel. På helgerna görs en sju timmar lång tur som kostar 1 700 baht.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bangkok, Cykling, Thailand och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Cykla i svensk regi i Bangkok

 1. Bo Fuhrman skriver:

  Trevligt.
  Skicka mig mejl när det händer något!
  Tack!
  Bo Fuhrman
  reporter/kommentator, allmänt, resor och sport.
  Blogg, kolla:
  http://blogg.norran.se/bofuhrman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *