Dagen då det mesta gick fel (Uong Bi-Thac Ba Lake, Vietnam, 21/12, 2023)

Det här visade sig bli en av de dagar då det mesta gick fel. Till en början såg det bra ut. Något överraskande hade turarrangören bytt ut bil och chaufför. Nu hade jag plötsligt en enorm bil med säten som liknade de man hittar i business class på flyget. Där slutade dock de positiva intrycken.

Stargems har det mesta i souvenirväg, men vad hjälper det när man inte är intresserad av sådant.

Strax efter att vi hade börjat rulla svängde bilen av från huvudvägen och chauffören föste ut mig ur bilen. Plötsligt befann jag mig i en enorm souvenirshop kallad Stargems (http://stargemsvietnam.vn/en/). Säkert jättebra för de som är intresserade av souvenirer, men det är något jag slutade köpa när Rolling Stones fortfarande var ett band för ungdomar. Till råga på allt elände försvann chauffören på en egen utfärd i 45 minuter. När han väl dök upp igen hade mitt humör sjunkit rätt rejält.

Efter ytterligare någon timme på vägen inser jag att vi är på motorvägen till Hanoi. Överenskommelsen var att vi skulle åka genom bergen och jag hade fått målande beskrivningar av ”beautiful mountains” samt ”hill tribes”. Nu körde vi på plattlandet och de enda sevärdheterna var fula fabriker. Trots upprepade försök med Google Translate samt många samtal till turagenten var det omöjligt att ändra. Slutargumentet var att det skulle bli ”för jobbigt för chauffören att köra genom bergen”.

Fantastisk mat på hotellet i Yen Bai.

Humöret blev inte direkt bättre av att föraren plötsligt svängde av och försvann för att äta lunch på egen hand. Till sist ägnade han en halvtimme åt att argumentera om priset i en av biltullarna på motorvägen…

Rejält försenade anlände vi till Nhu Nguyet Hotel 3 i Yen Bai, som ligger nära Thac Ba Lake. Lyckligtvis är maten de dukar fram helt fantastisk och i en mängd som skulle kunna mätta ett mindre fotbollslag. Att värmen på rummet fungerar är också ett stort plus efter några nätter i iskalla rum.

Sensmoralen av den här dagen är att man ska vara enormt noga med att kolla uppgifter för utflykter i den här delen av världen och försäkra sig om att man får alla viktiga detaljer skriftligt. Det faktum att en agent utlovar något muntligen har inte den minsta betydelse.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bil- och taxiresor, Hotell, Vietnam och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *