Dansk broklättring och sydafrikanskt strandparadis

Veckans Tips, Vecka 11, 2015

Bropromenaden i danska Middelfart är inget för höjdrädda.

Bropromenaden i danska Middelfart är inget för höjdrädda.

Alla som varit i Sydney vet att man kan klättra upp på Sydney Harbour Bridge (www.bridgeclimb.com). Det är en nästan fyra timmar lång och rätt hårresande upplevelse.

Från maj kan du dock prova på en liknande upplevelse på betydligt närmare håll. Då öppnar man nämligen med bridgewalking (www.bridgewalking.com) på den gamla Lilla Bält Bron i danska Middelfart västra änden av ön Fyn, för de som tycker det är en bra idé att klättra upp på broar under kontrollerade former.

Den danska turen ser i ärlighetens namn betydligt mindre dramatisk ut än konkurrenten i Sydney, men man kommer ändå upp på 60 meter över vattnet och för de flesta kommer det att vara mer än tillräckligt för att det ska suga rejält i magen. Turen i Middelfart tar ungefär två timmar och kostar 249 danska kronor för vuxna och 199 kronor för de som är under 16 år. Tänk dock på att man måste vara minst 140 cm lång för att få hänga med upp på bron.

För den som vill skölja av sig saltvattnet finns det pool på Beach Villa i Wilderness.

För den som vill skölja av sig saltvattnet finns det pool på Beach Villa i Wilderness.

Betydligt mindre dramatiskt är det på det lilla hotellet Beach Villa (www.beachvillawilderness.co.za) i sydafrikanska Wilderness. Hotellet har bara sex generösa rum, men är enligt min källa (som råkar vara min ständigt resande mor) fantastiskt på alla sätt och vis. Det har härligt, ostört läge på den oändligt långa sandstranden och är läckert inrett. Värdparet Leane and Deon gör allt, och lite till, för att gästerna ska trivas och lyckas uppenbarligen, eftersom många gäster återvänder. Rummen kostar från 1 500 upp till 3 000 rand per natt (beroende på rumsstorlek och årstid) inklusive fantastisk frukost. Det är förhållandevis mycket med sydafrikanska mått mätt, men satt i relation till nuvarande valutakurs och i jämförelse med vad det skulle kosta någon annanstans i världen är det löjligt billigt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Australien, Danmark, Hotell, Sol och bad, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *