Food yacht i Västindien och pumphushotell på Tasmanien

Veckans Tips – Vecka 13, 2015

Flytande food truck på Virgin Islands.

Flytande food truck på Virgin Islands.

Food trucks är ju något som börjar bli väldigt populärt i Stockholm och de förgyller bland annat områden där utbudet av lunchrestauranger inte är så rysligt imponerande. Vill du ha lite koll på var de olika matlastbilarna står parkerade och vad de serverar kan du kolla på (www.stockholmfoodtrucks.nu).

Än så länge har jag dock inte sett till någon food yacht i Stockholm, det finns det däremot en på västindiska U.S. Virgin Islands (www.visitusvi.com). Där guppar nämligen en 37 fots motorseglare i aluminium som går under namnet Pizza Pi (www.pizza-pi.com) och ombord på den gör ett amerikanskt par fantastisk pizza och de säljer dessutom hemgjord glass. Det är Sasha och Tara Bouis som kommit på idén att göra sin båt till ett pizzabageri för att försörja sig och kunna bo i behagligt klimat på sjön året runt.

Den lilla kajutan på Pizza Pi rymmer två pizzaugnar.

Den lilla kajutan på Pizza Pi rymmer två pizzaugnar.

Sasha jobbade på Wall Street och Tara var lärare innan de stötte på varandra och bestämde sig för att byta karriärer rätt radikalt. Tara har både designat layouten på båten och själv gjort mycket av ombyggnaderna själv. På något outgrundligt sätt har hon också lyckats få plats med två rejäla pizzaugnar, där man tillverkar fantastiska pizzor. Jag vet inte hur ofta du har vägarna förbi Christmas Cove på Great St. James Island med båt, men har du det ska du definitivt passa på att testa deras pizzor!

En lång, smal bro leder ut till pumphuset som blivit hotell.

En lång, smal bro leder ut till pumphuset som blivit hotell.

Ett annat vattenanknutet tips handlar om det australiensiska hotellet Pumphouse Point (www.pumphousepoint.com.au) som ligger i en sjö mitt på ön Tasmanien söder om fastlandet. Hotellet har ett hus på land, men det är självfallet i det gamla pumphuset 300 meter ut i sjön man ska bo om man ska åka ända hit. Pumphuset byggdes på 1930-talet och var i drift ända tills 1995 då jag misstänker att man man kom på effektivare sätt att pumpa upp vatten. Ute i pumphuset finns ett 10-tal jätteläckra rum som kostar från 320 australienska dollar per natt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Australien, Djur och natur, Hotell, Mat och Dryck, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *