Expressresa till Estland (Stockholm-Tallinn, 2/4, 2015)

Här är det trångt om saligheten och handbagaget får åka i bagageutrymmet.

Här är det trångt om saligheten och handbagaget får åka i bagageutrymmet.

Tidig morgon till Tallinn med SAS (www.sas.se) (trodde jag…), väl framme på Arlanda (www. ) upptäckte jag att det var  Estonian Air (www.estonian.ee) och en kanadensisk CRJ 900 som skulle ta mig till Estlands huvudstad. En Bombardier CRJ 900 (www.bombardier.com) ser mest ut som en förstorad hushållspappersrulle i aluminium och utrymmena är därefter. Fullstort handbagage är inte att tänka på och de som är lite mer än fullvuxna på längden har det inte lätt. Det känns lite som att få en Fiat Panda när man bokat en Volvo V60 på hyrbilsfirman. Inte många skulle acceptera det, men på flyget tar vi glatt emot vad som erbjuds.

Lite uppiggad blev jag när jag upptäckte att de hade wifi ombord, men det grumlades snabbt när det visade sig att wifi:n inte var kopplad till internet utan istället via en otroligt långsam intern uppkoppling var begränsad till lite fåniga dataspel, ombordshoppingen i elektronisk form, en funktion där man kan chatta med andra passagerare (jag var den enda som loggade in på denna märkliga funktion under hela resan…) samt några andra helt meningslösa finesser.

Mysig vänthörna på Tallinns flygplats.

Mysig vänthörna på Tallinns flygplats.

Gladare blev jag på Tallinns flygplats (www.tallinn-airport.ee) , den är inte bara trevlig utan ligger också otroligt nära centrum och att ta en taxi in kostar mellan 7-10 Euro beroende på vart man ska. Efter intensivt jobb hann jag med att besöka min estniska favoritbutik Sepa Äri (www.ross.ee) som ligger i Gamla Stan i Tallinn och säljer enbart smidda produkter. Här finns massor av kul saker till väldigt bra priser.

Tillbaka på flygplatsen blev det väldigt sen lunch på restaurang Mamma och sedan sjönk jag ner i de mysiga men en smula nedsuttna fåtöljer som finns det bibliotek som ligger i en hörna av flygplatsen. Ett väldigt trevligt ställe att slå ihjäl tiden på i väntan på flighten hem.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Estland, Flygresor, Hantverk, Inredning, Tallinn och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *