Hotell med utsikt och svampspecialist (lissabon, Portugal, 23/8, 2017)

I morse var det dags att flytta från yachten MY Angelisa för att komma lite närmare Lissabons centrum.

Utsikten från hotellrummet på Sweet Lisbon Guest House.

Utsikten från hotellrummet på Sweet Lisbon Guest House.

När jag kom till hotellet jag bokat in mig på – Sweet Lisbon Guest House (www.sweetlisbon.com) – visade det sig att jag återigen dragit en vinstlott. Hotellet ligger väldigt nära floden i den urgamla stadsdelen Alfama. Det är enkelt, men väldigt snyggt inrett – betonggolv, vita väggar, stram design och en hel del skandinaviska teakmöbler från 60-talet. Det mesta är köpt på den portugisiska motsvarigheten till Myrorna, berättar en av innehavarna.

Mitt rum kostar drygt 90 Euro natten och har en otrolig utsikt över floden, men det innebär också att jag har ljudet från trafiken, trots att det är 40-50 meter ner till gatan eftersom det är väldigt kuperat här. De ljudkänsliga bör med andra ord be om ett rum åt andra hållet (de är dessutom billigare).

Café Clara Clara.

Café Clara Clara.

En första liten utflykt i området tar mig till parken Jardim Botto Machado som är en riktig oas med vy över vattnet och enorma träd som ger behaglig skugga. Det finns också ett litet fik i parken som serverar enklare mat – Clara Clara Café (www.clara-clara-cafe.business.site).  Precis väster om parken går också den stora loppmarknaden Feira da Ladra av stapeln varje lördag.

Bästa vildsvinet någonsin.

Bästa vildsvinet någonsin.

Mellan loppisen och parken ligger även en mycket speciell restaurang – Santa Clara dos Cogumelos (www.santaclaradoscogumelos.com). Den drivs av den italienske kocken Luigi Pintarelli och har den lilla egenheten att det är svamp i så gott som samtliga rätter. Det är magiskt gott och väldigt prisvärt. Själv provar jag vad de kallar Perfect Egg, vilket är ett pocherat ägg med en ostkräm och tryffel. Uppföljaren är den bästa vildsvinsbit jag någonsin ätit. Den har sällskap av rökt portobellosvamp, färska fikon och söta körsbärstomater. Två förrätter, huvudrätt, dessert och ett par glas vin går på 30 Euro.

Spontandans på kyrktrappan.

Spontandans på kyrktrappan.

Mätt och belåten promenerar jag mot hotellet när jag hör musik bakom kyrkan Igreja de Sao Vicente de Fora. När jag svänger runt hörnet visar det sig att det är ett hundratal portugiser i alla åldrar som med stort allvar dansar på kyrktrappan!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Dans, Hotell, Lissabon, Mat och Dryck, Portugal och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *