iPhone som satellittelefon och Europas bästa hotell

Veckans Tips – Vecka 40, 2013

Thuraya SatSleeve.

Både iPhone och satellittelefon.

Motorola 9500.

Min tegelstensstora satellittelefon är otroligt stryktålig.

Satellittelefonbolaget Thuraya (www.thuraya.com) har just lanserat ett smått genialt tillbehör till iPhone för de som reser till ställen där det inte finns mobiltäckning. Det är ett ”fodral” som förvandlar iPhonen till en satellittelefon. Fördelen är givetvis att man slipper släpa med sig två olika telefoner.

Jag skulle personligen köpa ett omedelbart om det inte vore så att Thuraya inte täcker just sydligaste delen av Afrika, där mitt behov av satellittelefon är allra störst. Jag gör istället så att jag köper kontantkort till min urgamla Iridiumtelefon (www.iridium.com). Det billigaste kortet kostar drygt 1 200:- och ger mig 75 minuter under max två månader. Sist jag var ute och hämtade ett nytt kort hos Iridiums utmärkta svenska representant IDG (www.idgeurope.se) blev de så imponerade av min antika Motorolatelefon (www.motorola.com) att personalen kallades ut från fikarummet för att få titta på den första bärbara satellittelefon som kom ut på marknaden (jag tror jag köpte min år 2001:)).

Jag har varit i kontakt med Iridium och även om de inte kan säga det officiellt så antyder de att en liknande lösning är på G från dem. Då blir jag deras första kund i Sverige!

Efter denna tekniktunga och nostalgiska utläggning vill jag dela med mig av en lista över Europas 10 bästa hotell, enligt kunderna på resebokningssajten Expedia (www.expedia.se).

  1. Marrol’s Boutique Hotel (www.hotelmarrols.sk), Bratislava, Slovakien
  2. Hotel d’Europe (www.heurope.com), Avignon, Frankrike
  3. The Knight Residence (www.knightresidence.com), Edinburgh, Storbritannien
  4. Hotel Haven (www.hotelhaven.fi), Helsingfors, Finland
  5. Palazzo Murat Hotel (www.palazzomurat.it), Positano, Italien
  6. Hotel Certaldo (www.hotelcertaldo.it), Certaldo, Toscana, Italien
  7. O&B Athens Boutique Hotel (www.oandbhotel.com), Aten, Grekland
  8. Hilton The Hague (www.hilton.com), Haag, Nederländerna
  9. The Stafford London by Kempinski (www.kempinski.com), London, Storbritannien
  10. Carnival Palace Hotel (www.carnivalpalace.com), Venedig, Italien

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Aten, Finland, Frankrike, Grekland, Helsingfors, Hotell, Italien, London, Nederländerna, Slovakien, Storbritannien, Venedig och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *