Ät hemma hos vanligt folk och kryssa med rabatt

Veckans Tips – Vecka 39, 2013

Den här veckan ska jag lära dig lite mer om hur du kan få lokala kontakter på ett resmål och samtidigt få ett riktigt bra mål mat. Vi ska också titta närmare på hur du kan köpa kryssningar i hela världen med rätt rejäla rabatter.

Ibland när jag är ute och reser och känner mig en smula luftlandsatt och vilsen tänker jag: ”Vad kul det vore om jag kände någon här så jag kan lära mig lite mer om hur det fungerar i verkligheten”. Just den här känslan har sajten EatWith (www.eatwith.com) tagit fasta på. På EatWith kan du nämligen hitta människor runt om i världen som upplåter sina hem till dig för ett mål mat. På hemsidan där du bokar föreslår man en lämplig ”donation” för det du bjuds på.

EatWith låter dig ät hemma i andra städer.

Att äta hemma hos någon är ju ett lysande sätt att få kontakter på ett nytt resmål.

Jag har kikat runt lite och funnit häpnadsväckande erbjudanden. Vad sägs till exempel om en 4-rätters indisk avsmakningsmeny i en lägenhet i New York med utsikt över Brooklyn Bridge för 34 Euro? Eller en fiskmiddag med förrätt, en eller två rätter samt öl eller vin för 35 Euro i centrala Amsterdam? Eller kanske en paella, vin till den och frukt till dessert för 17 Euro i Berlin? Med lite tur får du förutom värden sällskap även av andra lite äventyrligare resenärer. Jag tycker det är en fullständigt briljant idé.

Än så länge finns det EatWith-värdar i Argentina, Belgien, Brasilien, Danmark, Frankrike, Israel, Italien,  Japan, Kroatien, Mexico, Nederländerna, Panama, Peru, Portugal, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ungern, USA och Österrike.

Kryssningsfartyg i Turkiet.

Det finns rabatter på såväl stora som små kryssningsfartyg.

Vill du istället äta i det närmaste obegränsat och mer eller mindre dygnet om är ju en kryssning ett bra alternativ. På de flesta kryssningsfartyg finns det mat uppdukad nästan jämt och det sägs att den genomsnittlige kryssningsresenären går upp 7 kilo på en vecka! Kryssningsfartygen är trots detta långt ifrån fullbokade och därför kör man ofta rabatterbjudanden. Givetvis kan man leta efter dessa erbjudanden på varje rederi, men en del skyltar inte med dem och dessutom blir det ett rysligt letande. Därför finns det sajter som samlar ihop alla erbjudanden på ett ställe. En sådan är Vacations To Go (www.vacationstogo.com) som har ett stort utbud och skryter med att de har kryssningar med upp till 82 % rabatt.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Båtresor, Belgien, Danmark, Frankrike, Israel, Italien, Japan, Kroatien, Mat och Dryck, Mexico, Nederländerna, Österrike, Panama, Peru, Portugal, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ungern, USA och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *