Småkaotiskt på flygplatsen i Ho Chi Minh (Da Nang – Ho Chi Minh City, Vietnam, 1/1, 2024)

Trots att nyårsfirandet inte blev särskilt utsvävande – faktum är att jag till med lyckades somna innan de vackra nyårsfyrverkerierna sköts upp över floden i Hoi An – är det skönt att sova ut på morgonen och ta ett eftermiddagsflyg med VietJet (www.vietjetair.com) till Ho Chi Minh City (som väldigt många fortfarande kallar Saigon).

Flygplatsen i Ho Chi Minh City är på tok för liten och ankomsten är därför en smula kaotisk. Jag har återigen fått en gratis transfer av www.booking.com och det tar en dryg halvtimme att hitta bilen. Systemet för förbokade bilar här bygger på att bilarna väntar någonstans där det går att parkera, sedan har de en en ”fixare” som susar runt och letar rätt på resenärerna. När han hittat resenärerna (min fixare hittar mig efter att jag skickat en bild på kaféet jag står framför) ringer han bilen som kör upp framför terminalen och i rasande fart lastar man in passagerare och bagage för att inte blockera den trånga gatan. Det gäller att hålla järnkoll på bagaget så att inget blir kvar.

Aurora Western Village bjuder inte på några stora upplevelser, men är praktiskt och har en bra pool på taket.

I Ho Chi Minh har jag bokat in mig på lägenhetshotellet Aurora Western Village (http://aurorabyglenwood.com) . I vissa delar av staden är lägenhetshotellen helt dominerande. Så är det här i Distrikt 2 som jag valt för mina dagar i Saigon. Aurora kostar runt 900 kronor natten för en lägenhet med två sovrum, kök, tvättmaskin och daglig städning. På taket finns en pool och ett litet gym och det är precis vad jag behöver.

En av de märkligare restaurangerna är Kin Neko Cat Café. Det är inte ett café för katter utan ett café fullt av katter som promenerar runt mellan borden och frotterar sig med gästerna. Undrar vad en svensk hälsovårdmyndighet skulle säga om denna affärsidé…

Kvarteren runt Aurora är inga turistkvarter, däremot bor många expats här och flera av de internationella skolorna ligger i området. Gatorna är inte allt för kaotiska och det finns massor av restauranger i alla prisklasser, allt från mobila gatustånd där du kan få någonting i magen för 5-10 kronor till flotta krogar med Michelinmeriterade köksmästare och för vietnamesiska förhållanden skyhöga priser. Jämför man med Europa är det fortfarande rysligt billigt även på lyxkrogarna.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Flygresor, Ho Chi Minh City, Hotell, Mat och Dryck, Saigon, Vietnam och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *