Snabbaste vägen till Berlin (Köpenhamn, Danmark – Berlin, Tyskland, 13/6, 2022)

Utsikten från kyrkan är spektakulär.

Det blir tidigt uppstigning på Wakeup Copenhagen (www.wakeupcopenhagen.dk) på Carsten Niebuhrs Gade för att hinna med lite mer av Köpenhamn innan avfärden till Berlin, som står näst på besökslistan.

Vi håller oss i huvudsak på västra sidan av stan – i Christianshavn och Holmen. Först på listan står Vor Frelsers Kirke (www.vorfrelserskirke.dk) där de icke höjdrädda kan klättra ända upp till toppen och få en fantastisk utsikt.

Frukost blir det på Christiania där det rensats upp rejält. Förutom enstaka tämligen uppenbara langare i rätt risigt skick känns det som vilken stadsdel som helst i Köpenhamn.

Operan är värd ett besök.

Sist ut på att-se-listan i Köpenhamn denna gång är det spektakulära operahuset (www.kglteater.dk) som ligger långt ut på Holmen och betalades av A.P. Møller och Chastine Mc-Kinney Møller Foundation. Nu jobbar man som bäst med att anlägga en fantastisk park (om man får tro 3D-skisserna som hänger på planket som hägnar in den gigantiska byggarbetsplatsen).

Från operan blir det snabbpromenad tillbaka till hotellet och den stora förvaringsbox som svalt allt vårt bagage. Sedan bär det av mot Gedser och Scandlines (www.scandlines.com) färja över till Rostock. Fördelen med den här färjan (jämfört med Rödby-Puttgarten) är att man kapar 18 mils ointressant körning i Tyskland och har gott om tid för att äta lunch på färjan. Inte för att maten är något att skryta om (snarare tvärtom…), men det är skönt att slippa slänga i sig den.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Båtresor, Danmark, Hotell, Köpenhamn, Musik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Snabbaste vägen till Berlin (Köpenhamn, Danmark – Berlin, Tyskland, 13/6, 2022)

  1. Grit skriver:

    Hej, vad kul att du äntligen kan komma tillbaka till Tyskland! Lycka till med resan! Kommer du också till München? Vore kul att ses! Grit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *