Vid Evitas grav (Buenos Aires, Argentina, 18/12, 2014)

Klockan är strax efter 09.00 på morgonen när Iberias (www.iberia.com) rekordlånga flight från Madrid (13 timmar i luften) sätter ner hjulen på flygplatsen i Buenos Aires -Ezeiza. Iberia visar hela inflygningen via en kamera högst upp på stjärtfenan på flygplanet. Något som jag tycker är jättekul, men som jag insett att många flygrädda avskyr. Man kan till och med se hur det ryker om däcken när de får kontakt med asfalten första gången och hur planet kränger direkt efter landning – inte kul för de nervösa.

Internationella flygplatsen i Buenos Aires.

Internationella flygplatsen i Buenos Aires.

Såväl tull som passkontroll går hyggligt snabbt och för att vara på den säkra sidan bokar jag en taxi vid det kontor de har precis när man kommer ut från tullen. Redan här inser man att Argentina inte är något billigt land. 480 argentinska pesos kostar taxin för att ta sig in till stan. Peson är värd något mindre än svenska kronan, men efter dricks är det nästan exakt samma pris in till Buenos Aires som det är från Arlanda in till stan. En sak att tänka på är för övrigt att det smart att ta ut pengar via automaten eller växla på banken redan på flygplatsen. Bankerna i stan är bara öppna 10.00-15.00 och några bankomater har jag ännu inte sett till… Jag har en enda natt i Buenos Aires och den ska jag tillbringa på Hotel Club Frances (www.hotelclubfrances.com.ar) som ligger i diplomatområdet. Det är ett litet, men väldigt trevligt och ganska exklusivt hotell.

På besök hos Evita Peron.

På besök hos Evita Peron.

För att hålla mig vaken tar jag en promenad i omgivningarna och hamnar då på en av de märkligaste kyrkogårdar jag varit på. Det är Cementerio de La Recoleta där man bygger vackra små stenhus för att begrava de döda. Här ligger bland annat den legendariska presidenthustrun Evita Perón och hit vallfärdar fortfarande folk för att under stora känslostormar röra vid hennes grav.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Argentina, Buenos Aires, Historia, Hotell och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *