De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 10: Bayern, Tyskland

De närmaste 10 dagarna ska jag berätta om de tio resmål som jag tycker är hetast i år. Det är en högst personlig lista. Vi börjar med plats 10 och det får oss att bege oss till södra Tyskland.

På Oktoberfesten i München konsumeras obegripliga mängder öl.

På Oktoberfesten i München konsumeras obegripliga mängder öl.

I år är det hela 500 år sedan Reinheltsgebot, en lag som kvalitetssäkrar ölproduktionen i Bayern, trädde i kraft. Det är en av Europas absolut äldsta livsmedelslagar och den gäller fortfarande.

Eftersom öl är mer en religion än en dryck i södra Tyskland (www.germany.travel/se/) lär detta uppmärksammas rejält och du kan nog räkna med att oktoberfesten (www.oktoberfest.de) i München med 100 000 sittplatser (!) blir ännu festligare än vanligt. Har du inte varit där och gillar öl så är det i år du ska åka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagoslottet Neuschwanstein.

Men Bayern är inte bara öldrickande och konstiga läderbyxor. Här finns massor av gamla medeltidsstäder inbäddade i ett sagolikt landskap. Gillar du slott och gamla kyrkor finns det också en hel del att titta på och även om det är fullständigt proppat med turister så är det svårt att låta bli att åka förbi sagoslottet Neuschwanstein (www.neuschwanstein.de). Är fotboll din sport kan du försöka få biljett till någon av Bayern Münchens (www.fcbayern.de) matcher, det brukar inte var helt omöjligt.

Mitt i München kan du både utöva och titta på surfing.

Mitt i München kan du både utöva och titta på surfing.

Vill du själv röra på dig kan jag rekommendera den konstgjorda surfvågen Eisbach (www.eisbachwelle.de) i berömda Englichen Garten (engelska trädgården). Här står surfarna på kö för att få en stund på brädan i den smala floden Isar.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Evenemang, Fotboll, Historia, München, Surfing, Tyskland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *