De 10 hetaste resmålen 2016 – Nummer 9: Brasilien

Nummer nio på min lista över de hetaste resmålen 2016 är jättelandet Brasilen.

Två stora sportevenemang – Fotbolls-VM 2014 och sommar-OS i Rio i augusti i år 2016 – har satt Brasilien (www.visitbrasil.com) på resekartan för många. Paradoxalt nog har den dåliga ekonomin i landet också gjort det mer intressant för besökare. Den brasilianska realen har sjunkit med 30 procent under de senaste två åren och det gläder förstås turisterna.

OS i Rio (www.rio2016.com) gör att det kommer att vara rätt fullbokat i staden under OS-veckorna, resten av det gigantiska landet kommer dock inte att påverkas särskilt mycket. Det var annorlunda under fotbolls-VM då matcherna var utspridda över landet och det var nästan omöjligt att få rum och inrikes flygbiljetter för de som inte hade planerat långt i förväg. Exakt hur det blir i Rio är svårt att sia om.

Läcker snorkling vid Ilha Grande.

Läcker snorkling vid Ilha Grande.

Ett bra tips för dig som vill kombinera OS med bad och natur är att du tar en tur till Costa Verde som ligger mitt emellan Rio och Sao Paulo. Att ta sig hit från Rio tar några timmar med buss och du möts av djungelklädda berg som störtar rakt ner i havet. I gränsen mellan djungel och hav finns fantastiska sandstränder. Här ligger också nationalparken Parque Nacional Serra da Bocaina (www.icmbio.gov.br). Många hamnar i den vackra hamnstaden Paraty som grundades på 1600-talet, men de mer rutinerade resenärerna tar sig ut till ön Ilha Grande (www.ilhagrande.com.br), som är ett litet paradis som har väldigt få bosättningar och helt saknar vägar, transporterna sker med båt eller till fots.

Skaplig strand i Natal.

Skaplig strand i Natal.

Vill du istället komma riktigt långt från Rio kan du flyga tre timmar norrut till Natal i Rio Grande do Norte, hyra en bil och upptäcka den vackra provinsen som har mer än 230 soldagar per år. Även här dräller det av sandstränder och dessutom kan du se världens största cashewträd. Det är en underlig mutation som planterades i slutet av 1800-talet och nu täcker en hel hektar!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Brasilien, Djur och natur, Evenemang, Rio de Janeiro, Sol och bad, Sport och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *