Annorlunda boende i New York och Amsterdam samt udda Londonbokhandel

Veckans Tips – Vecka 39 – 2012

Den här veckan ska vi hälsa på i tre storstäder – New York, London och Amsterdam. I London ska vi gå på en annorlunda bokhandel och i de två andra städerna handlar det om mysigt och prisvärt boende som du inte hittar så lätt på egen hand.

Låt oss börja med boendet och New York. Här har svenskan Katarina Nilsson öppnat ett annorlunda boende som hon kallar Rum i New York (www.ruminewyork.se). Hon kom till New York för 4 år sedan och som de flesta andra som inte vunnit stort på Lotto den senaste tiden förfärades hon över hyrorna. För att ha råd med lägenheten började hon hyra ut rum och sedan har det bara rullat på.

Sängarna hos Katarina bjuder på sköna duntäcken.

Lägenheten ligger på 135:e gatan, vilket är uppe i Harlem som blivit supertrendigt. En kort promenad från lägenheten ligger till exempel Marcus Samuelssons trendiga krog Red Rooster (www.redroosterharlem.com). Har du inte bott här uppe är det ett utmärkt tillfälle att prova på den här spännande delen av New York.

Katarina hyr ut två rum som inretts med svensk standard och det finns tillgång till kök för frukostlagning för den som inte vill gå ut och äta de ofta löjligt dyra frukostarna i New York. Givetvis finns det wifi. Om du mot förmodan skulle vilja stanna hem och titta på TV finns självfallet en triljon kanaler som sänder en massa meningslösheter (men det är ju knappast Katarinas fel…). För en gäst kostar ett rum 800 USD i veckan och är man två kostar det 900 USD.  Ett fynd skulle jag vilja säga.

Hos Jackie O finns inte bara en skön säng, utan också härlig utsikt och en trevlig värdinna.

Ett annat trevlig boende finner man i Amsterdam där Jackie O (som även driver den framgångsrika köksshopen What´s Cooking (www.whatscooking.nl)) öppnat en mysig B&B med bara ett enda rum. Det kallas givetvis Jackie O´s B&B (www.jackie-o.nl) och ligger i stadsdelen Joordan med härlig utsikt över kanalen Bloemgracht. Rummet är mycket snyggt inrett och här finns också ett kitchenette med mikro, kylskåp och Nespressobryggare (www.nespresso.com). Jackie och hennes hund Ziggy bor en våning upp och de är alltid redo att hjälpa till. Självfallet finns det gratis wifi. För allt detta betalar man 125 Euro per natt. Underbar frukost för två personer i två dagar kostar 25 Euro till – väl investerade pengar.

På Daunt´s spelar böckerna huvudrollen.

Från Amsterdam hoppar vi över till London som, bland mycket annat spännande, fortfarande har en hel del bokhandlare. Utbudet domineras av stora kedjor som Waterstones (www.waterstones.com) och WHSmith (www.whsmith.co.uk) där man ofta finner häpnadsväckande erbjudanden, men som självfallet är koncentrerade på de riktiga storsäljarna. Men det finns också många mindre butiker och kedjor, en sådan är Daunt Books (www.dauntbooks.co.uk) som finns på 6 ställen i London. Huvudbutiken ligger på Marylebone High Street, den får du inte missa! Här bjuder man på böcker i klassisk edwardiansk miljö utan en massa annat krafs i hyllorna. De har också en hel del spännande evenemang, så är du intresserad av böcker och författare ska du ta en titt på deras hemsida när du kommer till London.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Amsterdam, Bed&Breakfast, Böcker, England, Litteratur, London, Nederländerna, New York, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *