Flygplatser med minihotellrum i terminalerna

(Veckans Tips, Vecka 10, 2013)

När det är långt mellan anslutande plan eller man blivit försenad är det lätt att drömma om en säng där det går att vila ut en smula mer komfortabelt än vad som är möjligt på ett flygplan. Och möjligheten finns faktiskt. På ett antal flygplatser runt om i världen finns det små sovkabiner i terminalerna.

På de flesta internationella flygplatser finns det hotell, men ska man krångla sig ut från flygplatsen, ofta åka en kort bit, checka in på ett hotell och sedan ta sig genom säkerhetskontrollen tillbaka in måste det vara ett oroväckande långt stopp för att det ska vara värt mödan!

Har man bara ett par-tre timmar är så kallade sleeping cabins som ligger innanför säkerhetskontrollen det enda realistiska alternativet. Faktum är att det finns sådana minihotellrum på ett antal flygplatser. Det de har gemensamt är att de är mycket små (4-5 kvm), har wifi, tv, en säng (ibland två) och en minimal arbetsyta där det går att ställa den bärbara datorn. Här är de sovkabiner som jag lyckats hitta runt om i världen. Berätta för mig om du känner till flera!

No1Traveller finns på Londonflygplatsen Heathrow och har rum för två personer.

På Heathrows terminal 3 finns No1Traveller som erbjuder våningssängar med roomservice.

No1Traveller (www.no1traveller.com) erbjuder en rad tjänster i anslutning till några engelska flygplatser och har bland annat några vilorum på Heathrows terminal 3. Enkelsäng kostar 20 pund i timmen och vill du ha en våningssäng blir priset 30 pund i timmen. Minsta debitering är 2 timmar. Rummen har dusch och roomservice där du kan beställa enklare mat.

Yotel (www.yotel.com) kan du hitta på Londonflygplatserna Heathrow (www.heathrowairport.com) och Gatwick (www.gatwickairport.com) samt på Schiphol (www.schiphol.nl) i Amsterdam. På Heathrow håller man till i terminal 4 innanför säkerhetskontrollen. 32 pund kostar det för fyra timmar. De har även ”dubbelhubbar” och man har också lyckats klämma in en dusch. På Schiphol håller man till i pir D och priset är ungefär detsamma som i London. Yotel planerar också att öppna på JFK i New York.

Sovhytter som kan hyras på timtid på Münchens flygplats.

Napcabs finns vid två olika gater på flygplatsen i München.

På min favoritflygplats i München (www.munich-airport.de) finns Napcabs (www.napcabs.net). De finns vid gaterna G06 och H32 och du checkar enkelt in med kreditkort. Dagtid kostar det 15 Euro i timmen att använda rummen, nattetid 10 Euro i timmen. Minimidebitering är 30 Euro. Här finns rumsservice med enklare mat, men ingen dusch.

Flygplatsen i Dubai (www.dubaiairport.com) kan också bjuda på korttidssömn hos SnoozeCube (www.snoozecube.com). De håller till med 10 minirum vid gate C22 i terminal 1. En enkelhub kostar 18 USD i timmen och för en dubbel får ni betala 24 USD. Minitiden är 2 timmar.

I New Delhi finns Sams Snooze at my Place (www.snoozeatmyspace.com) vid gate 17 i Terminal 3 på Indira Gandhi International Airport (www.newdelhiairport.in). Singelrum kostar 10 USD i timmen och är ni två går det på 14 USD. Ungefär samma utrustning som på alla andra ställen, men här går det också bra att spela sina egna DVD-skivor för de som ännu inte använder iPad för filmtittandet.

Veteraner på marknaden är Minute Suits (www.minutesuites.com). De finns i Atlanta (www.atlanta-airport.com) och Philadelphia (www.phl.org) och drog igång 2009. 32 dollar i timmen kostar det att pusta ut här, priset sjunker efter fyra timmar. Du kan sova och jobba vid en liten  arbetsplats, men det finns ingen dusch.

SleepBox kan ta upp till tre gäster och finns i Moskva.

Den här SleepBoxen ska finnas på Moskvas flygplats.

Det ryska bolaget SleepBox (www.sleepbox.com) lär också har öppnat ett prototyprum på Aeroexpress Teminalen på Moskvas Sheremetyevo (www.svo.aero) flygplats, men jag har inte lyckats hitta någon pålitlig information om detta. Däremot är det helt klart att det finns ett helt hotell i Moskva med SleepBox-rum (www.sleepbox-hotel.ru). Här kan man knoppa en natt för runt 550 svenska kronor vilket är sensationellt billigt i Moskva.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Amsterdam, Atlanta, Dubai, England, Hotell, Indien, London, Moskva, München, Nederländerna, New Delhi, Philadelphia, Ryssland, Tyskland, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *