Vårt grekiska hus ett av världens populäraste!

Veckans Tips, Vecka 2, 2015

Ni som följer Tripant vet ju säkert att jag älskar det som kallas hembyte eller homeexchange, det vill säga att man byter sitt hem med någon annan  när man är ute på resa.

Populärt grekiskt hus.

Populärt grekiskt hus.

Nu har det visat sig att vårt lilla hus på den grekiska ön Aegina är ett av de 10 mest populära husen i hela världen när medlemmarna på bytessiten Homeexchange (www.homeexchange.com) själva får bestämma. Du kan själv kika på hela listan genom att klicka här. Det är ju rätt kul att huset kommit upp på listan med tanke på att det konkurrerar med 55 000 hem i över 150 länder. Vill du läsa mer om The Edge på Aegina och hur just du kan bo i  det kan du klicka här.

Starten på våra husbyten kunde inte ha varit bättre. Vi bytte med en mycket käns amerikansk film- och TV-stjärna som gillade att han och hans familj kunde vara incognito i Stockholm. Vi bodde i hans hus på exklusiva Capistrano Beach i Kalifornien med de röjde runt på Grubbenstorget utan att någon hade en aning om det!

Starten på våra husbyten kunde inte ha varit bättre. Vi bytte med en mycket känd amerikansk film- och TV-stjärna som gillade att han och hans familj kunde vara incognito i Stockholm. Vi bodde i deras  hus på exklusiva Capistrano Beach i Kalifornien (ett av tre hus vi fick välja på…) medan de röjde runt på Grubbenstorget utan att någon hade en aning vilka de var! Vi har fortfarande kontakt med dem och därför får ni inte vet vilka de är:)

Många tror att homeexchange bara handlar om att bo gratis, inget kunde vara mer felaktigt. Det krävs mycket jobb för att få till ett bra byte och beroende på hur man värderar sin tid är det inte alls säkert att det ”lönar sig”. För mig handlar det om att det är ett annat sätt att resa, där man kommer i närkontakt med den del av världen man reser till.  Dessutom får man ofta nya vänner och vi har faktiskt kontakt med en hel del av de människor vi bytt bostad med genom åren. Just nu är vi uppe i 34 exchanges och det finns inga planer på att dra ner på tempot.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Grekland, Homeexchange och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *