Billiga flyttkryssningar, Hurtigruten och webkamera på Everest

Veckans Tips – Vecka 47, 2011

Har du hört talas om flyttkryssningar? Bli inte ledsen om du inte gjort det, det är det nämligen inte så många andra som gjort heller. Det handlar om de kryssningar då rederierna flyttar sina fartyg mellan sommarsäsongens Medelhav och vinterns Karibiska hav. Utmärkande för dem är att de normalt sett ligger lägre i dygnspris än ordinarie kryssningar. Just nu släpps kryssningarna på de fartyg som stävar mot Medelhavet i april.

Självfallet kan du själv söka reda på rederierna och boka din resa, men vill du göra det lite enklare för dig finns det skandinaviska bolaget WonderCruises (www.wondercruises.se). Jag kan inte låta bli att citera några av deras tips:

16 dagar tar färden till Europa med Liberty of the Sea.

Royal Caribbean International (www.royalcaribbean.se) flyttar över Liberty of the Seas den 14 april. Den 16 dagars långa resan startar i Stockholm med direktflyg till Florida. Där bor du två nätter innan du kliver ombord fartyget mot Europa. Det stannar i Bahamas, Teneriffa, Sevilla, Malaga och Valencia med slutdestination Barcelona. Priset ligger på 15 995:-.

Norwegian Cruises passar bra för barnen.

Norwegian Cruise Line (www.ncl.eu) har ett av kryssningsbranschens nyaste och modernaste fartyg och erbjuder en 13 dagars paketresa för rekordbilliga 9 995:-. Fartyget har vattenrutschbanor, stora pooler och bowlingbanor. Perfekt för småbarnsfamiljen. Kryssningen går från Miami till Azorerna och Barcelona.

Designfartyget Celebrity Solstice, Celebrity Cruises (www.celebritycruises.com), erbjuder en 14 dagars lång paketresa för 14 995:-. Här ligger tyngdpunkten på spabehandlingar, mat och shower av hög kvalitet. Kryssningen går från Fort Lauderdale till Teneriffa, Lissabon, Sevilla, Malaga innan du anländer till Barcelona.

High Tea på Eurodam.

Anrika Holland America Lines (www.hollandamerica.com) eleganta Eurodam erbjuder en 15 dagars paketresa för 12 995:- med gott om matupplevelser ombord. Eurodam kryssar från Fort Lauderdale via Madeira, Malaga, Alicante till Rom.

Tänk på att det i de här prisexemplen ingår flyg till Fort Lauderdale, 2-3 nätter på Sheraton Fort Lauderdale Beach Resort (www.starwoodhotels.com), transfers i USA, insideshytt samt alla måltider ombord och underhållning. Hem från Barcelona går det ju att flyga med såväl Norwegian (www.norwegian.com) som Ryanair (www.ryanair.se) och Vueling (www.vueling.com) som drar igång i mars.

Hurtigruten på vintern är magiskt.

Ett helt annat sätt att kryssa är att åka med klassiska Hurtigruten (www.hurtigruten.se). De har just släppt sin utmärkta katalog för 2012 och du kan enkelt beställa den på nätet.  Start i Bergen och vändning i Kirkenes. Att åka en väg tar 6-7 dagar. Jag kan starkt rekommendera Hurtigruten på vintern. Det är betydligt lugnare på båtarna, billigare och det är magiskt att glida fram i halvmörkret ombord på en ljus och mysig båt. Gillar du båtar ska du absolut välja de äldre mer klassiska båtarna istället för de moderna mer Finlandsfärjeliknande skeppen!

Så här glad och mager blir man på Mount Everest.

Hur du än kryssar är det en ganska stillsam sysselsättning. Därför vill jag som kontrast berätta om hur du kan titta på världens högsta berg – Mount Everest. Att klättra omkring på det är tämligen tröttande, det kan jag försäkra.  Vill du slippa ansträngningen kan du kika på berget via en webkamera som står på den nepalesiska toppen Kala Pathar som är 5 545 meter högt. Var femte minut tas en bild som du kan se direkt hemma från soffan på:  www.evk2cnr.org/WebCams/PyramidOne/everest-webcam.html

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Barcelona, Båt, Båtresor, Klättring, Nepal, Spanien, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *