Cykla i New York eller flyg direkt till Hongkong

Veckans Tips, Vecka 6, 2015

Loppet är en chans att cykla på bilfria gator i New York.  Foto: Katie Friedman

Cykelloppet TD Five Boro Bike Tour är en chans att cykla på bilfria gator i New York.
Foto: Katie Friedman

Gillar du New York, cykling och kan tänka dig att bidra till en god sak? I så fall kan du slå tre flugor i en smäll genom att cykla TD Five Boro Bike Tour (www.bike.nyc) i New York. Loppet körs den tredje maj och är 64 km långt. Det är den 38:e gången tävlingen avgörs och arrangörerna hoppas på 32 000 deltagare.

Standardstartavgiften är 92 USD, men dessa platser är redan utsålda. Nu finns det VIP-avgifter kvar. Dessa kostar 325 USD, men då får man också en tröja, en axelväska samt frukost och lunch. Loppet, som går efter avstängda gator, startar längst ner på Manhattan, går rakt norrut genom Central Park och Harlem innan man cyklar över bron till Bronx för att vända ganska omgående, åka söderut på östra Manhattan och över till Queens. Efter en rejäl tur i Queens cyklar man ner till Brooklyn och slutligen ut på Staten Island där det hela slutar. Alla pengar som blir över går till Bike New York som är en välgörenhetsorganisation som lär invånarna i New York att cykla.

I höst går det att flyga direkt från Stockholm till Hongkong.

I höst går det att flyga direkt från Stockholm till Hongkong.

Slutligen en god nyhet i flygbranschen, vilket vi ju inte varit så väldigt bortskämda med de senaste åren. Det är SAS (www.sas.se) som står för den, bolaget ska nämligen börja flyga direkt till Hongkong (www.discoverhongkong.com) från Arlanda. Biljetterna har redan börjat säljas, men vi får vänta ända till 10 september för premiärturen. Planet går från Stockholm 15.00 och är framme efter tio timmar, då är klockan sju på morgonen lokal tid. Det är med andra ord en mycket smidig flight för den som kan sova på kommando och kan vakna upp utvilad efter flighten.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Cykling, Flygresor, Hongkong, New York, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *