Hyr cykel eller låna en gratis kajak i New York

 Veckans tips, vecka 17, 2011

Andra gången jag kom till New York flög jag helikopter in från flygplatsen. Ett klart läckert sätt att anlända till Manhattan!

Som ni säkert upptäckt så är jag rätt förtjust i New York. Det har jag varit sedan jag första gången fick syn på Manhattan genom flygplansfönstret. Men trots min initiala förtjusning hade jag en jobbig start på min relation med USA. När jag anlände första gången försökte jag nämligen konversera med den mycket bestämda damen i Immigration och det enda min något sömniga hjärna kunde komma på var inspirerat av de tämligen kraftiga människor som stod runt mig i köerna. Därför frågade jag ”Is there a convention for fat people in town?”. Jag tror aldrig jag sagt något så korkat i hela mitt liv. Immigrationsdamen, (som inte heller var någon liten älva) stirrade på mig som om jag var fullständigt galen innan hon slog ihop mitt pass och med iskall röst sa: ”Welcome to the United States of America”.

Efter det har jag försökt hålla mig till mer neutrala ämnen när jag ska resonera med de som sköter passkontrollerna runt om i världen.

Skippa tunnelbanan och ta cykeln istället.

Men tillbaka till New York. Den här veckan skulle jag vilja tipsa om ett par annorlunda sätt att se staden. Ett riktigt bra sätt att se Manhattan är faktiskt från cykel. På Bike New York (www.bikenewyork.org) kan du hitta massor av information om cykling i New York.

En firma att hyra från är Bike And Roll (www.bikeandroll.com). De har ett stort antal kontor runt i New York och hyr ut allt från de enklaste cyklar till tandemcyklar och riktiga racers. Priserna ligger på runt 40-70 USD per dag.

Blazing Saddles (www.blazingsaddles.com) har ungefär samma priser, men här kan du dessutom hyra cykelkärror som de små barnen kan sitta i.  Självfallet kan du få kartor med förslag på bra cykelturer och dessutom finns det en hel del guidade turer om du föredrar detta.

Kajak – en av väldigt få saker i New York som är gratis.

Om du tröttnar på att cykla kan du istället låna en kajak av Downtown Boathouse (www.downtownboathouse.org) och paddla på Hudson River. Det finns tre olika ställen att låna kajaker på. Det otroligaste av allt är att det är helt gratis och det är ju inte något man är bortskämd med i USA! Kajakutlåningen pågår från maj till oktober och det är ”first come first serve” som gäller.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Cykling, New York, Paddling, USA och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *