Carving och lååång middag (Wagrain-Kleinarl, Österrike, 19/1, 2016)

Den sista dagens skidåkning i Wagrain-Kleinarl (www.wagrainerhof.com) förläggs i de delar av skidsystemet som ligger i Sankt Johann och Alpendorf. Breda, välpistade och mestadels röda backar. Med andra ord mycket bra carvingåkning.

Sonnalm.

Sonnalm.

Efter en intensiv förmiddag blir det lunch på Sonnalm (www.sonnalm-wagrain.com), en bergshytta som ligger på väg ner mot Wagrain och drivs av familjen Maurer i andra generationen. Här finns självfallet alla de typiska österrikiska kötträtterna och sopporna, men också god pasta, läckra pizzor och fräscha sallader. Allt serveras med mycket gott humör.

Frans Aichhorn gör ett lysande jobb i köket på Aichhorn.

Frans Aichhorn gör ett lysande jobb i köket på Aichhorn.

Dagen avslutades med en lååång middag på dalgångens bästa restaurang – Aichhorn (www.restaurant-aichhorn.at), som ligger i Kleinarl. Ägaren, och tillika kocken, Frans Aichhorn fick fria händer och gjorde rejält intryck. I tur och ordning kom det in linssoppa, fiskpaté på forell och röding med fikonsås, gös med hummersauerkraut och saffranssås, svampbuljong med tryffel, vaktel med vindruvor i curry, fläsk med potatis- och squashrösti, pepparrot och rödvinssås, lamm med pollenta och portvinssås, sesamglass samt plommonglass/pepparkaksdumpling/vit chokladmousse med havtorn (sen har jag säkert glömt ett par mellanrätter…).

Vaktel var en av rätterna på Aichhhorn.

Vaktel var en av rätterna på Aichhhorn.

Råvarorna på restaurangen kommer nästan uteslutande från mindre, lokala producenter och rätterna anpassas alltid till säsongen. Till varje rätt serverades ett nytt vin, alla vita, utom det röda vin som dracks till lammet. Eftersom också vinerna vara lokala blev även det en spännande resa genom Österrike. Stora menyn med sex rätter + mellanrätter kostar 69 euro och den lilla med fyra rätter 49,50 euro. Väldigt väl investerade pengar!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, Österrike, Skidåkning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *