Flyg till Alaska, besök Kodiak eller bo och ät i belgiska Brugge

Veckans Tips – Vecka 35 – 2012

Den här veckan ska vi flyga smart till Alaska och bekanta oss med ett trevligt B&B på Kodiak Island. Vi ska också kika på hur du kan bo urmysigt på ett litet B&B i belgiska Brugge och äta på en trestjärnig krog i samma stad.

Den här Alaskabesökaren har kommit på egna vingar.

Vi börjar i Alaska (www.travelalaska.com). Jag har alltid velat åka dit, men det har aldrig blivit av – mycket beroende på att det är rätt krångligt att ta sig dit. Strax innan sommaren 2013 öppnar sig dock en helt ny möjlighet. Då börjar det isländska flygbolaget Icelandair (www.icelandair.se) nämligen flyga till Alaskas huvudstad Anchorage. Därmed kapas flygtiden till den enorma vildmarken i nordligaste USA till 10 timmar. Dessutom byter man plan i Reykjavik vilket jag personligen bara tycker är en fördel. Efter knappt halva resan får man kliva ur planet, sträcka på benen och kan ta en kopp te utan att behöva ha koppen i knät. När man reser med barn är det ännu smidigare eftersom de i ”pausen” på Keflaviks flygplats (www.kefairport.is) kan springa av sig rejält och resan känns därför mycket kortare för dem. Att Icelandair är ett rätt trevligt bolag gör ju inte saken sämre. De samarbetar för övrigt med det lokala flygbolaget Alaska Airlines (www.alaskaair.com) vilket gör fortsatt lokal flygning smidig.

Sea Breeze på väg ut på gourmetkryssning.

Kommer ni till den enorma ön Kodiak Island (www.kodiak.org) som ligger i Stilla Havet söder om Anchorage måste ni förresten besöka Marty och Marion Owen som jag hört mycket gott om! De drivet ett litet B&B och har dessutom en båt (www.kodiak-alaska-dinner-cruises.com) som de gör utflykter med. Marion är en fantastisk kock och hennes kokkonst kan man uppleva just på utflykt med båten Sea Breeze där Marty är kapten. Under turerna kommer man väldigt nära den fantastiska naturen kring Kodiak samtidigt som man smörjer kråset med lokala läckerheter. Oslagbart säger de jag talat med! Marty och Marions hemsida är för övrigt full med bra tips.

Att bo på Sint Niklaas är precis som att stiga in i ett hem.

Ett mysigt B&B på lite närmare håll finner du i den belgiska medeltidsstaden Brugge. Här driver Ann Windels sitt Sint Niklaas (www.sintnik.be) som bara har tre rum. Rummen är mycket trevliga och du får betala 120-145 euro för ett dubbelrum per natt. I priset ingår också en underbar frukost. Gillar du mat i toppklass ligger De Karmeliet (www.dekarmeliet.be) runt hörnet. De har tre stjärnor i Guide Michelin så bered dig både på en lång, smakrik och dyr middag. Boka i god tid – här är det kö till borden!

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Arkitektur, Båtresor, Bed&Breakfast, Belgien, Djur och natur, Flygresor, Historia, Island, Mat och Dryck, USA och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *