Närkontakt med självsäker leopard och osannolik B&B (KwaMbili, Thornybush – Berlin Falls, Graskop, Sydafrika, 31/10, 2011)

Ibland blir det inte alls som man tänkt sig. Det här var en sådan dag.

Close contact!

Vi inledde med en fantastisk game drive då vi tidigt stötte på en leopard som vi kunde följa i nära en halvtimme, som närmast var vi två meter ifrån den! Att se leoparder är en mäktig upplevelse och själv tycker jag att leoparder är mycket mer spännande att titta på än lejon som spenderar en mycket stor del av sin tid med att ligga på rygg och sova. Då ser de mest ut som stora jutesäckar och är ungefär lika spännande.

Efter utflykten packade vi ihop våra grejer och gav oss av från KwaMbili (www.kwambili.com). Planen var att köra den legendariska Panorama Route – och det gjorde vi. Problemet var bara att det låg en ihärdig dimma över hela sträckan. Till sist blev det hela lite komiskt när vi steg ur på utkiksplatser där vi inte såg handen framför oss. Slutligen gav vi upp och åkte till den lilla staden Graskop och Africa Silks (www.africasilks.com) som säljer fantastiska sidenprodukter, bland annat saker gjorda av vilda silkesmaskar som växer på acacia eller mopaniträd. Sista anhalten blev Berlin Falls. Här klarnade det upp och vi kunde njuta av det häftiga vattenfallet i några minuter innan en regnstorm drog in igen.

Berlyn Peacock – en upplevelse.

Precis bredvid fallen ligger också Berlyn Peacock Tavern (www.peacocktavern.co.za) där vi tog in för natten. Det är ett helt osannolikt ställe som är byggt så att utsidan ger associationer till ett tyskt slott och runt det ligger en fantastisk trädgård. Inredningen är otrolig med viktorianska möbler, spetsdukar, väggarna täckta av tallrikar, minnesplaketter, vapen och andra möjliga och omöjliga dekorationer. Över allt tronar Louis Wentzell, en äldre, lätt excentrisk herre som är både ägare, portier, kock och servitör. Han spelar gärna italiensk opera, Queen och ABBA med hög volym och delar ut kindpussar med stor frenesi. Berlyn Peacock måste helt enkelt upplevas!

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Hantverk, Lodge, Mat och Dryck, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *