Lejonen gömmer sig i regnet (21/3, 2022, Karoo National Park, Beufort West, Sydafrika)

Travalia ligger i den lilla byn Three Sisters som egentligen inte är mycket mer än en bensinstation.

Vi lämnar Karoo Manor Guesthouse (www.karoomanor.co.za) i Richmond tidigt på morgonen och därför blir det frukost på Travalia (www.travalia.co.za) i den lilla byn Three Sisters (som fått sitt namn från tre bergstoppar som är misstänkt lika damer med kjolar). Travalia har såväl en utmärkt restaurang som ett litet hotell samt slakteri och en välsorterad gårdsbutik, som bland annat har lamm i alla tänkbara former.

Zebrorna i Karoo är en del på lejonens meny.

Efter en utmärkt frukost åker vi vidare till Karoo National Park (www.sanparks.org/parks/karoo/). Det är inte någon av de spektakulära parkerna vad gäller djur, däremot är naturen i parken häpnadsväckande. Här finns också ett antal kul vägar för de som har en seriös fyrhjulsdriven bil.

Här finns några arter antiloper samt zebror och lejon, som håller antalet djur i schack. Det finns dock ingen som helst garanti för att man ska få se lejonen och under våra två dagar i parken ser vi inte röken av djurens konung. Det kan möjligen bero på att det regnar och att de då försöker hitta skydd av något slag.

Utsikten från poolen i campen är minst sagt spektakulär.

Nationalparken har en liten, men väldigt trevlig, camp. Här finns ett antal bungalows, en minimal camping (boka tidigt om ni vill campa underhögsäsong), en bra restaurang samt en härlig pool.

Summasummarum är det en park för de som redan sett en hel del av de större parkerna i Sydafrika och vill smaka på något som är annorlunda. Det här känns också som riktig vildmark. Under två dagar i parken ser vi inte röken av andra besökare förutom när vi är i campen.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i 4x4, Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Djur och natur, Mat och Dryck, Safari, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *