B & B med pub och restaurang i stallet (20/4, 2022, Richmond, Sydafrika)

En av de största sevärdheterna i Richmond är det lilla museet som är helt dedikerat till hästar! I stan finns också osedvanligt många antikvariat och en årlig bokmässa för äldre böcker.

Dags för en ny ”liten” bilresa från norra Sydafrika ner till Cape Town. Som vanligt när jag inte har någon brådska så blir det småvägar som gäller stora delar av vägen. Det kommer att göra min resa betydligt längre än de knappa 160 mil som den är om man kör den utmärkta, men urtråkiga, motorvägen N1 från Pretoria till Cape Town.

Första dagen handlar det om att komma så nära Beufort West som möjligt innan det blir mörkt och eftersom jag denna gång har en smula svårt att komma i väg på morgonen (normalt sett åker jag 04.00…) hamnar jag i Richmond.

Den trevliga gården på Karoo Manor Guest House.

I Richmond ligger Karoo Manor Guesthouse (www.karoomanor.co.za). Sedan ett par år drivs detta historiska Guesthouse av Len and Pat som lämnade det hektiska livet i Johannesburg för den lugna lunken i Karoo.

De har fyra rum i den gamla mangårdsbyggnaden och för två personer betalar man runt 700 rand för en natt.

På puben sitter man på sadlar istället för stolar.

I det gamla stallet från 1850-talet har Len och Pat pub och restaurang. För den som är intresserad av gamla ting och historiska hus finns det hur mycket som helst att upptäcka. Barstolarna är gamla sadlar och man sitter alldeles intill den långa foderränna där hästarna fick sitt hö innan stallet blev pub.

I Karoo ska man givetvis äta lamm och det var precis vad jag gjorde. Fåren i Karoo (de sägs vara ungefär 30 miljoner…) går fritt och livnär sig på vad de hittar i naturen och det ger ett fantastiskt smakrikt kött. Köttet är så speciellt att det är ursprungsmärkt precis som Parmesanost, Champagne eller Parmaskinka.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Bed&Breakfast, Bil- och taxiresor, Böcker, Boende, Litteratur, Sydafrika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *