Majonnäsriket i Brooklyn

Veckan Tips, Vecka 18, 2016

Väldigt många åker till New York utan att lämna Manhattan, det tycker jag är lite synd. Ett bra sätt att vidga vyerna en smula utan att göra det allt för svårt för sig är att åka över bron till Brooklyn där det händer mycket spännande saker.

Bakom de här dörrarna i Brooklyn kan man hitta exklusiv majonnäs i många olika sorter.

Bakom de här dörrarna i Brooklyn kan man hitta exklusiv majonnäs i många olika sorter.

Bland annat öppnas det många mindre affärer i Brooklyn, mycket beroende på att hyrorna är lägre än på Manhattan. Alla klarar sig inte, men en del överlever också mot alla odds. En sådan överraskande överlevare är Empire Mayonnaise (www.empiremayo.com) som startades av kocken Sam Mason och designern Elisabeth Valleau för några år sedan. Som namnet antyder säljer de enbart handgjord majonnäs! Inte många trodde på den affärsidén, men trots det har de lyckats bra och numera finns deras majonnäs både på nätet och på en del lite mer högprofilerade matkedjor i USA (samt i Hongkong och Tokyo…). Du kan kolla deras hemsida och se var deras produkter går att köpa.

Handgjord, smaksatt majonnäs är hett bland hipsters i Brooklyn.

Handgjord, smaksatt majonnäs är hett bland hipsters i Brooklyn.

För den som är riktigt intresserad går det att knalla förbi i köket/affären för ett litet studiebesök och för att köpa direkt från källan i Brooklyn.

För en tid sedan drev humorshowen Saturday Night Live på NBC en smula med Brooklyns hipsters. En viktig del i den satiren var en handgjord majonnäs smaksatt med tryffel och vitlök. Någon sådan hade inte Empire Mayonnaise, men som de smarta marknadsförare de är skapade de givetvis en snabbt som ögat, något som skapade rätt mycket uppmärksamhet.

 

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, New York, USA och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *